DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Michelisz is megnézne egy Hamilton-Alonso visszavágót

Úgy érzi, Rosberg elhamarkodta döntését, Hamiltont bántja a csapattárs távozása, és a Mercedesnek talán már kész terve van – Michelisz Norbert megosztotta velünk gondolatait az F1 világának legfőbb témájáról.

Michelisz Norbert elsősorban túraautósként és az ország legnépszerűbb autóversenyzőjeként ismert, ugyanakkor a Formula-1 történéseit is alaposan nyomon követi, a királykategória magyar közvetítésének szakértője. Ezért kérdeztük a top 50 magyar autóversenyző listájának 2016-os első helyezettjét, mit gondol Nico Rosberg visszavonulásáról – az okokat a világbajnok magánélete felől közelítette meg.

„Először azt emelném ki, hogy a döntés meghozatalához Rosberg rendelkezett a legtöbb információval. Kívülről megítélni, hogy mekkora feszültség dolgozott benne, mennyi áldozatot követelt a családtól az, hogy ilyen szinten tudott teljesíteni idén, nagyon nehéz” – mondta a Formula.hu-nak Michelisz Norbert. „Én el tudom fogadni, és el tudom képzelni azt a helyzetet, hogy úgy érezte, ha még egy ilyen évet produkál, az a házasságára negatív hatással lesz, nem fogja látni a kislányát felnőni. Úgy gondolom, Rosberg pontosan tudta, hogy innentől évről évre csak több energiabefektetésre és áldozatra lesz szüksége. Ezeket a szempontokat kívülállóként el kell fogadni.”



„Sajnálom, hogy Rosberg visszavonult, szerintem kicsit elhamarkodta a döntést. Megnyert egy világbajnoki címet, egy érzelmi hullámvasút tetején volt, ilyenkor ilyen jellegű döntéseket hozni nem szerencsés” – tért ki arra, hogy a német pilótának várnia kellett volna, hogy tisztább fejjel dönthessen. De természetesen szintén lehetséges, hogy az elhatározás már jóval előbb megfogant: „Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy néhány hónappal ezelőtt eldöntötte, ha megnyeri a világbajnokságot, akkor visszavonul, és a döntés nem az eufóriában született. Mégis, nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy Rosberg nem tér vissza az F1-be versenyezni.”

Rosberg csapattársa, Lewis Hamilton kijelentette, ő nem bírna távozni egy világbajnoki cím megnyerése után – Michelisz szerint a csalódottság is beszél a britből, aki nem örül, hogy elmarad az újabb összecsapás: „Láttuk, milyen ádáz csata volt köztük, Hamiltontól nagyon sok apró piszkálódást hallhattunk szezon közben. Őt bánthatja a jelenlegi helyzetben, hogy Rosberg nem adja meg az esély visszavágásra. Valószínűleg bántja is kicsit, de Hamiltonnak nem kell bizonyítania senki felé, hogy milyen jó versenyző. És pont ennek következtében hamar túllendül ezeken a kijelentéseken, és a jövő évre fog összpontosítani” – mondta a Honda gyári pilótája.

 

A bejelentés óta a legforróbb Formula-1-es téma az, hogy kit választ Nico Rosberg utódjának a Mercedes. Toto Wolff sportigazgató egy friss megszólalásban elárulta, az esélyesek listája három főre csökkent, akik valószínűleg Pascal Wehrlein, Fernando Alonso és Valtteri Bottas.

„A fő kérdés, és ami engem most legjobban foglalkoztat, az az, hogy ki lesz Hamilton jövő évi csapattársa. Szívesen megnéznék egy 2007-es visszavágót Hamilton és Alonso között, de azt kell mondanom, hogy erre sajnos kevés esélyt látok” – kezdte azzal, akit ő látna szívesen a csapatban, majd elárulta, ki lesz szerinte a befutó: „Számomra logikátlan volt Esteban Ocon szerződtetése a Force Indiához, de most pont emiatt tűnik úgy, hogy a Mercedesnél sejtették, nem biztos, hogy Rosberg marad 2017-ben. Erre az esetre kitalálhattak egy forgatókönyvet, aminek most Pascal Wehrlein lehet a nyertese. A legvalószínűbb, hogy ő fogja vezetni Rosberg Mercedesét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: