DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Utoljára versenyzett az F1-ben Massa és Button

A két visszavonuló pilóta ellentétes búcsúfutamot teljesített, míg Felipe Massa pontokat szerzett, addig Jenson Button nagydíja idő előtt véget ért – ennek ellenére is fantasztikusnak érezte vasárnapját.

A 2009-ben világbajnoki címet nyert Jenson Buttonnak nem sikerült jó eredménnyel búcsúznia a Formula-1-től. A 12. helyről induló pilóta a nyolcadik pozícióban haladt a táv negyedénél, mikor szerencsétlen szögben hajtott rá egy kerékvetőre, felfüggesztése pedig kitört. A McLaren versenyzője – aki szerződése szerint 2018-ban még visszatérhet csapatához, de saját elmondása szerint ez volt utolsó nagydíja – a bokszba még visszaevickélt, de a futam befejezésére nem volt esélye.

„Egy felfüggesztési elem hibásodott meg az autón, ami nagyon ritkán fordul elő velünk. A jobb első ment tönkre, és rendkívül örülök, hogy észrevettem, mielőtt fékeznem kellett volna” – nyilatkozott Button arról, hogy balesettel is véget érhetett volna a hosszú pályafutás. A kiesés legkevésbé sem törte le őt: „Rendkívül élveztem a mai napot, eltöltöttek az érzelmek, mielőtt beszálltam az autóba. Különleges hangulata volt annak, hogy az egész csapat, minden barátom és a családom is éljeneztek a garázs felé vezető úton. Egész egyszerűen örülök, hogy rajtam volt a napszemüvegem! Elégedett vagyok mindennel, amit karrierem során elértem.”



Button futamának kimenetele hasonló volt, mint Felipe Massáé utolsó Brazil Nagydíján, ahol szintén nem látta meg a kockás zászlót, a kamerák pedig azt közvetítették, hogyan fogadja őt a bokszba visszatérve csapata és családja. Massának Abu Dhabiban viszont sikerült célba érnie, végig pontszerző helyen autózott, és végül kilencedikként futott be.

„Büszke vagyok rá, hogy úgy harcoltam az utolsó körig, mint pályafutásom első körében! Mindenkinek köszönetet szeretnék mondani, akik végig ott voltak mellettem, és együtt versenyeztek velem. Köszönet a rajongóknak és a Williamsnek, amelynek a jövőben is szurkolni fogok. Felemelt fejjel fejeztem be a pályafutásom, épp ahogyan elkezdtem” – állnak Massa utolsó futamösszegző szavai a Williams sajtóközleményében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: