DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton nem érti, miért szólt bele a csapat

A továbbra is „csak” háromszoros világbajnok úgy érzi, a mai nap a két versenyző párharcáról szólt, s a Mercedes kalkuláció ellenére egy pillanatig sem érezte úgy, hogy elveszítheti a versenyt.

Lewis Hamilton végül úgy taktikázott a Formula-1-es Abu Dhabi Nagydíjon, ahogy azt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke tanácsolta neki néhány napja: az egész versenytáv folyamán igyekezett visszafogni a tempót, hogy az üldözők esetleg megtámadhassák az őt követő Nico Rosberget, hiszen a britnek arra volt szüksége, hogy legalább ketten még befurakodjanak közéjük. Ez azonban nem tetszett mindenkinek: a Mercedes vezetői többször is rászóltak a rádión, hogy növelje a tempót, s Toto Wolff még a leintés után is úgy nyilatkozott, hogy nem volt szép Hamiltontól, hogy semmibe vette a kérésüket és veszélyeztette az istálló sikerét.

Amikor erről kérdezték a háromszoros világbajnokot a sajtótájékoztatón, ő így felelt: „Nem tudom, miért nem hagytak egyszerűen csak versenyezni minket” – idézi szavait az Autosport.com szaklap. „Egy pillanatig sem éreztem úgy, hogy elveszíteném a versenyt. Kár érte, de eléggé tiszta az ő gondolatmenetük is. Nem sok minden mondanivalóm van ezzel kapcsolatban.”

hamilton-abudhabi-olle



Különösen az utolsó körökben vált kiélezetté a dolog, amikor Sebastian Vettel és Max Verstappen megérkezett a vb-címért harcoló párosra, s ekkor a rádiós üzenetek is megszaporodtak, ám Hamiltont ez egyáltalán nem zavarta meg: „Nem volt túl intenzív a helyzet, eléggé nyugodt voltam a végén. Nektek talán izgalmas volt ezt nézni, de nekem nem. Olyan helyzetbe kerültem, hogy rengeteg pontot buktam az idény során, és ezért próbáltam küzdeni” – fogalmazott.

„A konstruktőri bajnokságot már megnyertük, szóval ma minden csak rólam és Nicóról szólt. De a csapat mégis úgy érezte, hogy megjegyzéseket kell tenniük. Nem hiszem, hogy bármi veszélyeset is csináltam volna ma. A világbajnoki címért harcoltunk, én vezettem, kontrolláltam a tempót. Ilyenek a szabályok. Természetesen megbeszéljük a dolgot utána csapatként, ahogy mindig, de nem szabad, hogy ez elhomályosítsa a tényt, hogy Nico épp most nyerte meg a világbajnokságot” – tette hozzá sportszerűen Hamilton. Rosberg egyébként nem talált semmi kifogásolnivalót a történtekben, s elmondása szerint csapattársa a legjobbját nyújtotta, így nem lett volna esélye megelőzni őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: