DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Rosberg: Lewis tökéletesen tette, amit tett

A Formula-1 újdonsült világbajnoka rendkívül megterhelőnek érezte az Abu Dhabi Nagydíjat, de nagy elégtételt jelent számára, hogy idén végre le tudta győzni Lewis Hamiltont, aki közös karrierjük során mindig egy kicsivel jobb volt nála.

Nico Rosberg arcán még mindig ezerféle érzelem ült, amikor néhány perccel a díjátadó és a Mercedes garázsában lezavart rövid ünneplés után megérkezett a dobogósok sajtótájékoztatójára. Az F1 33. világbajnoka a verseny egésze során beszorulva érezte magát az őt lassítani próbáló csapattársa, valamint az üldöző Ferrarik és Red Bullok közé, ezért jelentett számára óriási mentális kihívást a szezonzáró.

„Elképesztő, hogy mennyire intenzív volt a verseny, így még kelleni fog egy kis idő, hogy lenyugodjak. Ez szörnyen feszült volt, és annyira kemény... Az utolsó körökben ketten üldöztek, és tudtam, hogy ha mögéjük esek, akkor vége. Egyáltalán nem volt élvezetes, és remélem, hogy többé nem kell ilyet átélnem.”

rosberg-mercedes-vilagbajnok



„Lewis minden tudását beleadta, hogy a lehető legtökéletesebben végezze a dolgát, szóval lehetetlen volt számomra megelőzni őt. Eljátszottam ugyan a gondolattal, de egyszerűen értelmetlen lett volna megpróbálni. Nagyon jól, tökéletesen tette, amit tennie kellett.”

Bár végül kevesebb győzelemmel zárta a szezont csapattársánál, Rosberg idén látványos formajavuláson ment át, és több hétvégén volt képes borsot törni Hamilton orra alá, mint korábban. A német elárulta, fejlődése a 2015-ös USA Nagydíjon történtekre vezethető vissza, ahol az utolsó körökben vétett hibájával tette bajnokká riválisát.

„A tavalyi austini futam jelentette számomra a fordulópontot, amit szörnyű élményként éltem meg. A következő két napon végig azon járt az agyam, és tudtam, hogy többé nem akarom megtapasztalni azt az érzést. Aztán a következő hét versenyt megnyertem, ami fontos mérföldkövet jelentett.”

rosberg-mercedes-vilagbajnok-2

„Olyan érzés, mintha már az idők kezdete óta csak Lewis ellen harcolnék, és eddig mindig, már a gokartos években is egy kicsivel túl tudott szárnyalni engem a bajnoki címekért. Ő egy elképesztő versenyző, aki a történelem egyik legjobbja, ezért nagyon különleges számomra, hogy legyőztem őt. Mindig ő jelentette a mércét, ezért nagyszerű érzés, hogy el tudtam csenni előle a világbajnoki címet.”

Rosberg némi bocsánatkérést is időszerűnek érzett, amiért az elmúlt napokban és hetekben senkinek nem volt hajlandó bajnoki esélyeiről nyilatkozni. „Tudom, hogy talán nem voltam eléggé nyitott az egész hétvége során, de meg kellett védenem magam a média világától. A ma este viszont egész biztosan őrületes lesz, szóval pár napig valószínűleg nem leszek elérhető” - csempészett némi humort is érzelmes sajtótájékoztatójába 2016 világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: