DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Red Bull: Nem vállaltunk kockázatos taktikát

Mindkét Red Bull szuperlágy gumikon jutott a kvalifikáció második szakaszába Abu Dhabiban. Horner szerint nem vállaltak nagy kockázatot ezzel a stratégiával, biztosak voltak a továbbjutásban.

Az eltérő taktikára Max Verstappen is kitért az időmérő után tett nyilatkozatában. A csapatfőnök abban bízik, hogy megszorongathatják a Mercedeseket, és izgalmas szezonzárót produkálhatnak a vasárnapi versenyen.

Horner így kezdte mondandóját: „Nem vállaltunk nagy kockázatot, mert biztosak voltuk benne, hogy továbbjutunk ezzel a gumival. Ez csak egy kicsit erősebb, mint az ultralágy. Alig van különbség a kettő között.”

 red-bull-abu-dhabi-szabadedzes-2016



A brit szakember azt is elárulta, mikor döntöttek a stratégia mellett: „A harmadik szabadedzés után hoztuk meg ezt a döntést. Daniel a legjobb gumit fogja kapni a holnapi versenyre, meglátjuk, hogyan fog alakulni a futam.”

A Red Bull csapatfőnöke két versenyzője teljesítményét elemezte ki: „Sajnálom Maxot, mert éppen jobb körön volt, de kifutott a 11-es kanyarban, ami előnyhöz juttatta, így el kellett vennie a gázt. Daniel nagyszerű időt ment, tudott találni még egy fél tizedet, amivel Kimi elé ugorhatott.”

Horner jó szezonzáróra számít: „Azt hiszem, remek utolsó versenyt láthatunk majd, amit izgalmassá tehetünk. Ha jó rajtot fogunk, és beragadnánk a két Mercedes közé, az nagyon érdekes futamot hozhat. Remélhetőleg Daniel gumijai jobb állapotban lesznek. Megnéztük az ultralágyak kopását, és Daniel nagyon gyors tudott lenni velük pénteken.”

A brit így zárta gondolatait: „Tudjuk, hogy a Mercedes mindig rá tud még egy kicsit kapcsolni, de ha szorongatjuk őket, bármi történhet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: