DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Verstappen: Nem akartuk követni a többieket

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője örül, hogy a többiekétől eltérő taktikát alkalmaznak majd a vasárnapi verseny során, hiszen ez lehetőséget ad számukra az előreugrásra.

Verstappen az élboly végéről, a 6. rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását vasárnap, amiért kissé csalódott a holland versenyző. Annak azonban nagyon is örül, hogy a Q2-ben a szuperlágy abroncsokkal teljesítették leggyorsabb körüket csapattársával, Daniel Ricciardóval együtt, ezzel ugyanis jó esélyük nyílik arra, hogy a versenyen taktikai előnybe kerüljenek ellenfeleikkel szemben.

 Verstappen



A holland pilóta hozzátette, csak így lehet esélyük arra, hogy elkapják a Mercedest a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon. „Az ultralágy gumik meglehetősen gyengék a hosszú etapokon. Délelőtt teljesítettem egy hosszú etapot, amikor a hőmérséklet magasabb volt, és a szuperlágyak elég jók voltak, szóval majd vasárnap meglátjuk” – mondta Verstappen.

 

„Csak kipróbáltunk valami mást. Ha ugyanazokat a gumikat használod, mint a többiek, akkor csak követed őket, és ez nem az, amit szeretnénk. Előrefelé kell mennünk.” Verstappen hozzátette, természetesen nem örül a 6. helynek, azonban bízik a Red Bull versenyképességében. „A tempó megvolt egész hétvégén, és mégis a top csapatok között én indulok a leghátrébbról. Ennek nem örülök, de érdekes verseny lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: