DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gutierrez a Ferrarival tárgyal?

Esteban Gutierrez első és utolsó szezonját tölti az újonc amerikai alakulatnál, mivel Grosjean mellé Magnussent igazolta le csapata. A mexikói egy lehetséges forgatókönyvet mondott el jövőjéről.

Egyre kevesebb a szabad pilótaülés az F1-ben, és lehetséges, hogy Gutierrez nem fog tudni teljes szezont futni 2017-ben. A mexikóinak távoznia kell a Haastól, miután teljesítménye messze elmaradt csapattársáétól, Romain Grosjeanétól. A francia 29 pontot gyűjtött be eddig, míg kollegája egység nélkül maradt a 20 futam alatt.

Gutierrez a maranellói alakulatot említette meg, mint esélyt a száguldó cirkuszban maradásra: „Van néhány lehetőségem. A Ferrari egy nagyszerű csapat, tavaly az ő tartalékpilótájuk lehettem, ami egy remek pozíció volt számomra. Az alkalom, hogy az egyik legjobb F1-es csapatnál, két nagyon jó versenyző mellett dolgoztam, nagyon sokat tanított nekem.”

 gutierrez-ferrari-2015



A mexikói így folytatta: „Érdekes éven vagyunk túl, és úgy gondolom, hogy a kapcsolatunk nagyon pozitív maradt, tehát ez is egy elérhető lehetőség.”

A Haas pilótája leszögezte, hogy még semmi sem biztos a jövőjével kapcsolatban: „Nagyon keményen dolgozom. Őszintén szólva, jelenleg még semmi sem dőlt el, de igen keményen hajtok azért, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: