DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Luxusmárkákat akar a McLarenhez vinni Brown

A McLaren egy héttel új ügyvezetőt kapott Zak Brown személyében, akinek máris komoly ambíciói vannak a gárda előrelendítését illetően, és izgatott a csapat F1-es versenypárosa miatt.

Nem kellett sokat várni a McLaren új vezetőjére: alig egy héttel azt követően, hogy a többségi tulajdonos Mumtalakat Holdings és Mansour Ojjeh eltávolították Ron Dennist a wokingi alakulat éléről, a korábban Bernie Ecclestone pozíciójával is hírbe hozott üzletember, Zak Brown lett a csapat új ügyvezető igazgatója. Az amerikai már szűzbeszédében elmondta, mennyire várja az új kihívást, most pedig a Motorsport.com-nak (amelynek a Motorsport Networkon keresztül szintén vezetője) adott hosszabb interjújában mesélt a rá váró feladatokról.

„Már egy ideje nem voltam ilyen boldog, mint most, úgy érzem magam, mint egy kisgyerek, akinek hamarabb érkezett el a karácsony” - nyilatkozta Brown. „Egészen elképesztő érzés, nagyszerű úgy végigsétálni az épületben, hogy más szemmel nézem azt. Ez egy lehetőség arra is, hogy megértsem, hogyan alakulat ki az álomcsapatom. Számomra a McLaren a Senna-, valamint a Hakkinan-éráról szól. Mindig is ez volt a kedvenc csapatom. Az F1 mellett büszke vagyok arra is, amit a McLaren közúti autói fejlesztése terén elért. Annak ellenére, hogy ez a terület nem az én felelősségem, a cég szempontjából az F1-es részleggel kéz a kézben jár.”



Amikor arról kérdezték Brownt, hogy anyagi, vagy teljesítménybeli javulást szeretne-e hamarabb elérnie-e az F1-es csapattal, így válaszolt. „Úgy vélem, mindkettő. Eric és Jost (Boullier és Capito, a McLaren F1-es csapatának versenyigazgatója és vezérigazgatója - a szerk.) feladata, hogy milyen teljesítményt ér el a csapat, mi pedig azon dolgozunk, hogy megteremtsük a megfelelő anyagi hátteret ehhez. Nagyon sok hely van a McLaren versenyautóján, amelyet feltölthetünk luxusmárkákkal. Egy névadó szponzor mindenképp segít az előrelépésben, de nem hinném, hogy ez a többi előtt áll. Partnerekre van szükségünk, de a főtámogató is egyaránt fontos.”

Brown kitért a McLaren versenyzőire is. „Nagyon izgatott vagyok! Három hihetetlen pilótánk van, akik közül ketten világbajnokok. Menő, nem? Fernandót kevésbé ismerem még, de szeretném, hiszen nagy csodálója vagyok annak, amit elért. Szívesen vitába szállok azt illetően, hogy ő-e a mezőny legjobbja, de nem hiszem, hogy sokan ellentmondanának nekem. Stoffel izgalmas fiatal tehetség, egyetlen nagydíja lenyűgöző volt, figyelembe véve, hogy milyen körülmények között kapta meg a lehetőséget. Viszont őt sem ismerem még, ezért minél többet szeretnék majd tudni róla. Jensonnal viszont jó a kapcsolatom, hiszen dolgoztunk is együtt, egyike a kedvenceimnek. Hármójuk kombinációja egyértelműen felveszi a versenyt a mezőny bármelyik pilóta-összeállításával.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: