DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Alig várja a munkát a McLaren új vezére

Hivatalossá vált, hogy Zak Brown váltja Ron Dennist a wokingi F1-es istállónál, az új főnök pedig nagy tisztelettel beszélt a csapatról - elmondása szerint már alig várja a munkát.

Az egyre erősödő pletykák után tegnap hivatalossá vált, hogy Zak Brown lesz a távozó Ron Dennis utódja a McLarennél - a 45 éves üzletember jövő hónapban áll munkába, mint az istálló vezére, aki a versenyzésért és a marketingért is felel. A McLaren közleménye szerint Brown alapja lesz az új struktúrának.

"Mérhetetlenül büszke vagyok arra, hogy csatlakozhatok a McLaren Technology Grouphoz" - nyilatkozta Brown a helyzetről. "A legnagyobb tiszteletem és bámulatom a cégnek, hogy ennyi mindent elért már eddig és már alig várom, hogy segítsem a fejlődés következő fázisában. Évekig közel dolgoztam a McLarenhez és mindig megütött az egész csapat tehetséges és ambíciója. Nagyon várom, hogy kiegészíthessem a cég meglévő erősségeit és ezekre építve sikerre vezessem a jövőben, bármit is csináljunk."

zakbrown



Brown az utóbbi években az egyik legismertebb kereskedelmi figurává nőtte ki magát a motorsporton belül, főleg a szponzorok felhajtásával hívta fel magára a figyelmet. Az várható volt, hogy hamarosan váltani fog, de eleinte sokan inkább a Liberty Mediánál vállal valamilyen szerepet. Végül azonban a McLaren ajánlatát fogadta el és a Sky News forrásai szerint Ron Dennis sem bánja, hogy ha már neki távoznia kellett, akkor Brown veszi át a helyét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: