DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Megvan Dennis utódja a McLarennél

Nem kellett sokáig várni, brit források szerint az F1 világának egyik legbefolyásosabb személye megegyezett a McLarennel arról, hogy ő kormányozza tovább az istállót Ron Dennis hirtelen jött menesztése után.

A 35 éven át a wokingi istálló első embereként ismert Dennis viszonya az elmúlt hetekben mérgesedett el végzetesen a cég döntéshozó bizottságának többi tagjával, ami drámai következményekkel járt: a közvélemény által a McLaren szívének és mindenható urának tartott szakember szerződését nem hosszabbították meg, így januárban le kell mondania posztjairól, és már az addig hátralévő időre is „kényszerszabadságra” küldték.

Zak Brown neve a lehetséges helyettesként már akkor bekerült a kalapba, amikor a nyilvánosság előtt nem is voltak ismertek a McLaren-belharcok részletei, a történtek után pedig az események felgyorsultak, és a Sky News már azt jelenti, hogy azonnali hatállyal Brown fogja követni Dennist az elnöki székben.

Dppi_02116013_255



A 45 éves üzletember hosszú ideje kapcsolatban áll a Formula-1-gyel és a motorsportokkal, elsősorban szponzorok felhajtóiként ténykedve, hiszen több nagy támogató megszerzése is az ő közbenjárására történt meg a királykategóriában. Brown azonban két hónapja lemondott vezetői posztjáról a sportmarketinggel foglalkozó CSM vállalatnál, ami már akkor valószínűsítette, hogy más posztot készül átvenni az F1-en belül.

Először úgy hírlett, hogy a sorozat új tulajdonosai, a Liberty Media mellett közreműködik majd, ám a jelek szerint mégis a McLaren ajánlatát fogadta el. A Sky News a Brownhoz közel álló személyekre hivatkozva állítja, hogy a hétvégén megszületett a megállapodás, amit mostantól bármelyik napon bejelenthetnek hivatalosan is. A brit forrás szerint Dennis már távozása előtt is hajlott afelé, hogy Zak Brown váljon majd az utódjává a csapat élén, ha ennek eljön az ideje.

FRISSÍTÉS: Néhány órával cikkünk megjelenése után a McLaren hivatalosan is bejelentette Brown érkezését, aki tehát mostantól a McLaren Technology Group új vezérigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: