DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ő lehet a McLaren új vezérigazgatója

Sajtóhírek szerint év végén leköszön tisztségéből a csapatnál több mint harminc éve dolgozó Ron Dennis, helyére pedig az érkezhet, akit többen Bernie Ecclestone utódjának tippeltek az F1 élén.

Miután az USA Nagydíj előtt elterjedt a hír, hogy Ron Dennis távozik a McLaren-cégcsoport éléről, maga az érintett nyilatkozta azt Martin Brundle-nek vasárnap, hogy egyedül ő fog dönteni arról, mikor fog visszalépni a rivaldafényből. Dennis jelenleg 25%-os részesedéssel bír a McLarenben, és állítólag a másik részvényes Mansour Ojjeh, valamint a bahreini Mumtalakat Holding Company változást szeretne a cég vezetőségében.



Az F1i.com információi szerint már ki is szemelték utódját, méghozzá annak a Zak Brownnak a személyében, aki hosszú ideje tevékenykedik már a Forma-1 világában üzletemberként, a Liberty Media érkezésekor pedig sokan őt tippelték Bernie Ecclestone leendő utódjának. Brown nemrég távozott a sportmarketinggel foglalkozó CSM Group vezérigazgatói székéből, s noha még nem tisztázódott teljesen, hogy a McLaren konkrétan milyen pozíciót szán neki Dennis feltételezett távozását követően, a fő részvényesek szét akarják választani az elnök és a vezérigazgató szerepét, melyet a 69 éves brit eddig egyedül töltött be a cégcsoport élén.

Persze ha Brown szerepet vállal a McLaren irányításában, nem valósulhat meg a második opció, azaz hogy a Forma-1 új tulajdonosával dolgozna együtt a sportág előbbre vitelén, ez a tény pedig akár el is tántoríthatja Brownt attól, hogy munkába álljon Wokingban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: