DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Renault: Az igazi történet a fejlődésünk

Cyril Abiteboul szerint az erőforrás és az enstone-i infrastruktúra terén is nagyot léptek előre, ezt pedig már a jövő évi autón is láthatjuk - erős versennyel szeretnék zárni 2016-ot.

Abu Dhabiban lezárul a 2016-os Formula-1-es szezon, ez pedig a Renault számára is mérföldkő lesz - egyrészt véget ér az újonc év, másrészt elbúcsúznak Kevin Magnussentől is. Cyril Abiteboul szerint szeretnék minél jobban zárni ezt az idényt és a lehető leginkább felkészülni 2017-re.

"Ez lesz az újonc szezonunk utolsó futama és nagyon kemény húsz versenyhétvége áll mögöttünk, ahogy arra számítottunk is" - mondta a szakember. "Azonban számunkra az igazi történet a fejlődés, amit a színfalak mögött elértünk. Az erőforrásunkat tekintve hatalmasat léptünk előre a teljesítmény és a megbízhatóság terén is és ezt szeretnénk folytatni jövőre is."

renault-palmer



Az istállónál azonban elsősorban nem a teljesítményen volt a hangsúly az elsős évben, egy romokban heverő csapatot kellett újraszervezni tél óta. "Az infrastruktúránkat tekintve is nagyot léptünk előre Enstone-ban, a bővülő folyamatunk jól halad, ezek első gyümölcseit pedig már a 2017-es autón látni fogjuk" - magyarázta.

"Abu Dhabiban erős versennyel szeretnénk zárni. A figyelem természetesen az élmezőnyre irányul majd, hiszen itt dől el az egyéni világbajnoki cím sorsa, de számunkra egy erős befejezés jó lezárást jelentene az elmúlt tizenkét hónap kemény munkája után. Hisszük, hogy Kevin és Jolyon is úgy teljesít majd, ahogy várjuk tőlük, Kevinnek pedig minden jót kívánunk a jövőre nézve."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: