DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

„Példátlan” tesztprogramon van túl Stroll

A Williams 2017-ben debütáló újonca F3-as teendői mellett az idei évet teszteléssel töltötte, amelyet még a gárda helyettes csapavezetője is példa nélkülinek nevezetett.

Az első hírek Lance Stroll 2017-es szerződéséről még meglepték az F1-es szakmát, de ahogyan közeledett a bejelentés napja, úgy egyre többen ismerték el, hogy a kanadai F3-as bajnok megérdemli a Williams ülését. A hírek már akkor is arról szóltak, hogy a Stroll család eszméletlen összeget, több mint 80 millió dollárt áldozott arra, hogy a 18 éves tehetség megfelelő felkészülést kapjon és beprotezsálja magát a Williamshez a következő szezonra - mégis, a grove-i alakulatnak viszonylag sikerült titokban tartani Stroll tesztprogramját.



Az Auto Motor und Sport megkérdezte Claire Williamst, a gárda helyettes irányítóját pontos információkért, a hölgy azonban ködösített: „Nem bocsátkozhatok részletekbe” - nyilatkozta a brit. „Annyit viszont elmondhatok, hogy több európai, és Európán kívüli pályán is vezetett, összességében pedig több mint nyolcezer kilométert autózott össze (ez körülbelül 26 verseny távjának felel meg - a szerk.). Mindezt azért, hogy jobban megismerje a munkáját, a mérnököket, a különféle folyamatokat, például hogy hogyan zajlik egy versenyhétvége, beleértve a bokszkiállásokat és a rajtokat is. A felkészülése példátlan egy olyan helyzetben, ahol alapvetően tilos a tesztelés.”

A hírek szerint Stroll a Williams 2014-es autójával rótta a köröket tesztjei során, divatmágnás édesapjának, a milliárdos Lawrence Strollnak köszönhetően. Williams nyilatkozatában arra is kitért, hogy miért tartották titokban programját. „Le szerettük volna venni a nyomást vállairól, hogy semmi se vonja el a figyelmét a munkájáról. Nagyon sokan érdeklődtek iránta és a sztorija iránt, nem csak a tehetsége, hanem a jól ismert édesapja miatt is” - tette hozzá a csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: