DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Haas a Ferrarival folytatja

Günther Steiner, a Haas F1-es csapatfőnöke elmondta, hogy a következő néhány évet is az olasz alakulat motorszállítójával fogja folytatni csapata a 2016-os szezont követően.

Az amerikai debütáló alakulat autóban a Ferrari erőforrása dübörög - és még fog is pár éven át. Az istálló csapatfőnöke ugyanis kijelentette, hogy a jövőjüket is az olasz motorszállítóval képzelik el. A Haas Romain Grosjean pontszerzései révén a nyolcadik helyen végezhet - három másik istállót megelőzve - az összetettben.

Steiner így kezdte mondandóját: „Hosszútávú szerződésünk van a Ferrarival, tehát folytatjuk azt a projektet, amit idén elkezdtünk. Haladunk előre a következő néhány évben, aztán pedig meglátjuk, hogy hosszabbítunk-e vagy sem.”

 haas-ferrari-catalunya-2016



A Haas csapatfőnöke hálás az olaszok munkájáért: „Jelenleg elégedettek vagyunk a Ferrarival, és annak köszönhető, hogy ott tartunk ahol, amit értünk tettek ezalatt az egy év alatt. Remélhetőleg nyolcadik helyen tudunk végezni majd a konstruktőri bajnokságban, és ha Fred csapata - a Renault - nem csinál csodát akkor így is lesz. Jövőre még előrébb szeretnénk lépni.”

Steiner a rövidtávú tervekről is szót ejtett nyilatkozata végén: „Most az a célunk, hogy folyamatosan fejlődjön a csapatunk, hogy több szakembert vonjunk be a munkába, és ez jelenleg is zajlik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: