DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Palmer elmondta, miért várja 2017-et

Jolyon Palmer egyenesen odavan a jövő évi autójától, annak ellenére, hogy még csak megtekinthette a szélcsatornát, és szimulátoron próbálhatta ki a 2017-es Renault-t.

A francia gárda brit versenyzője osztotta meg tapasztalatait a jövő évi autójáról. Igaz valójában még nem próbálhatta ki a modellt, a szimulátoron már vezethette azt, és így is hatalmas különbséget érzett az idei és a jövő évi versenygépek között. Új csapattársáról is nyilatkozott korábban a Renault versenyzője, elmondta milyennek szeretné látni Hülkenberget a sikeres együttműködés érdekében.

Palmer így kezdte mondandóját a 2017-es modellről: „Láttam a szélcsatornás modellt, és fantasztikusan néz ki! Vezettem is a szimulátoron, és elég gyorsnak tűnik. Természetesen az új szabályok mindenki számára ugyanazok, és nem tudjuk, hol fogunk tartani a riválisainkhoz képest, amíg pályára nem lépünk Barcelonában a teszten. Az biztos, hogy a sebesség magasabb, sokkal nehezebb lesz vezetni az autókat, és látványosabb futamokat is várok a jövő évtől.”

 palmer-brazilia-2016



A brit pilóta hálás a francia gárdának a további lehetőségért: „Jó érzés, hogy megvan a 2017-es ülésem, és az különösen boldogsággal tölt el, hogy továbbra is a Renault F1-es csapatával dolgozhatok. Mindent meg fogok tenni azért, hogy egy szép eredménnyel búcsúzzak az idei évtől, és keményen fogok dolgozni a télen, hogy jövőre még erősebb lehessek.”

Palmer így zárta gondolatait: „Tényleg nagyon boldog vagyok, hogy folytathatom a Renault-val, különösen azért, mert ez már a harmadik évem lesz velük közösen. Nagyon sokat tanultam idén, és a szezon második fele elég erősre sikerült. Élvezem a munkát mindenkivel, és érzem, hogy lehet közös jövőnk a továbbiakban is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: