DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Hülkenbergnek már most diktál új csapattársa

Jolyon Palmer 2017-ben új csapattársat kap Nico Hülkenberg személyében, a brit F1-es pilóta azonban már most elmondta, milyennek szeretné látni a németet, ha együtt fognak dolgozni.

Nagyobb meglepetést okozott a Renault-val kapcsolatban a múlt héten a hír, hogy megtartják Jolyon Palmert 2017-re, mint az, hogy leigazolták az elmúlt három szezont a Force Indiánál töltő Nico Hülkenberget csapatukba. Mi tagadás, a szakma szerint a GP2 2014-es bajnoka nem sokat tett azért, hogy kiérdemelje a második esélyt, de az enstone-iak biztosan láttak benne fantáziát. Palmer attól a Kevin Magnussentől kénytelen búcsút venni, akivel remekül dolgozott együtt az idei szezonban, és úgy véli, leendő csapattársának is hasonló hozzáállást kell tanúsítania annak érdekében, hogy a Renault előrébb tudjon lépni jövőre.



„Jelenleg még nem igazán ismerem őt” - vélekedett az F1i.com által idézett Palmer Hülkenbergről. „A tél folyamán egyre többet fogunk megtudni egymásról, de úgy tűnik, hogy remek srác. Az a legfontosabb, hogy őszinte legyen a kapcsolatunk, hiszen csak így tudjuk előremozdítani a csapatot. Ebben az évben így volt Kevinnel is, hiszen remekül tudtunk együtt dolgozni, s noha ez nem igazán látszott meg az autón, a csapat összességében sokkal jobb lett annak köszönhetően, hogy megpróbálunk többet kihozni belőle. Ezt kell tennünk Nicóval is, csak így fejlődhetünk tovább.”

Ennek ellenére Palmer úgy véli, hogy kettejük kapcsolata abban a tekintetben mégis másabb lesz jövőre, mint Magnussennel, mert a dánnak mindössze egy szezonnyi F1-es tapasztalata volt még 2014-ből. „Kevin már egy évet eltöltött a McLarennel, mielőtt ide jött volna, amivel egyfelől előnybe került tapasztalat tekintetében, másfelől viszont én egy éve már együtt dolgoztam a csapattal. Nagyon boldog vagyok, hogy a Renault-val maradok, mert jól ismerem őket, és örülök Nico érkezésének is, mert tapasztalt pilótáról van szó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: