DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Brawn: Nem úgy értettem, hogy javul Schumacher állapota

Ross Brawn kénytelen volt pontosítani egy nemrég tett nyilatkozatát, mivel annak mondanivalója szerinte rosszul csapódott le a közleményben barátjáról, Michael Schumacherről, akit máig rendszeresen látogat.

A The Guardiannak adott interjú során terelődött rá ismét a szó a hétszeres világbajnokra, akivel karrierje során végig szoros kapcsolatot ápolt az F1-be visszatérni tervező Brawn, hiszen három csapatban, a Benettonnál, a Ferrarinál és a Mercedesnél is együtt dolgoztak, egységüket pedig rengeteg siker övezi.

Brawn először arról beszélt, hogy mit csinált 2013. december 29-én, Schumacher síbalesetének napján, amely pillanatra talán az F1-rajongók is ugyanolyan élénken emlékeznek, mint hogy hol voltak a 2001-es terrortámadások napján, vagy a ’90-es évek magyar gyerekei arra, amikor az M1 megszakította a Kacsameséket.

schumacher-mercedes



„Éppen Skóciába igyekeztem az újévvárásra, amikor a személyi asszisztense felhívott. Lemondtuk a programunkat és azonnal elmentünk, hogy lássuk őt. Szörnyű nagy trauma volt a családnak, és minket is megrázott. Michael mindig is egy erős személyiség volt, és az egész pályafutása során egyetlen sérülése egy lábtörés volt. Borzasztó irónia, hogy ez a baleset már élete nyugodtabb periódusában történt vele” - emlékezett vissza a 61 éves szakember.

Brawn nemrég reményteljes szavakkal beszélt Schumacher felépüléséről, ám ezúttal visszakozott kissé, elsősorban a család privát szférájának védelme érdekében, hiszen úgy érzi, hogy ha Schumacherék nem akarják tudatni a világgal a hétszeres bajnok állapotának részleteit, akkor neki sem szabad semmit sugallnia ezzel kapcsolatban. Pedig ő maga is eléggé képben van a helyzettel, hiszen mint elmondta, gyakran látogatja meg a családot.

„Igen. Olykor elmegyünk hozzá, és reménykedünk, hogy egy napon fel fog épülni. A múltkor úgy idéztek, mintha azt mondtam volna, hogy javul az állapota, de nem igazán így értettem. A család zártkörűen felügyeli a felépülését, ezt pedig tiszteletben kell tartanom. Emiatt nem is akarok beszélni az állapotáról azon kívül, hogy nagyon remélem, a jövőben még láthatjuk Michaelt olyannak, amilyennek ismertük” - mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: