DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Kiderült, hogy miért esett ki Gutierrez

A mexikói 1-es pilóta nagyon dühösen csörtetett be a bokszba a kiesését követően, de végül ő és Günther Steiner csapatfőnök is higgadtan értékelte az eseményeket a futamot követően.

Nem csak Romain Grosjean, de Esteban Gutierrez is idő előtt fejezbe be a Brazil Nagydíjat, bár a mexikóinál ezt egy technikai hiba eredményezte. A Haastól már biztosan távozó, de 2017-re üléssel nem rendelkező pilóta nagyon dühös volt, miután bement a bokszba és volt egy heves pillanata Günther Steiner csapatfőnökkel is, de nyilatkozatában már nyugodt hangnemet ütött meg.

"Élvezetes futam volt, bár az eleje elég unalmas, de sokkal jobbá vált, amikor elkezdtünk versenyezni az esőben" - mondta a mexikói. "Nagyon trükkösek voltak a körülmények a víz és a különböző abroncsok miatt és csak arról szólt a dolog, hogy ki tudja pályán tartani az autót. Jó volt a tempónk és el is kezdtem a felzárkózást, úgy láttam, hogy van esély a pontszerzésre."

gutierrez-haas-brazil-2016



Egy technikai hiba azonban ismét megfosztotta ettől. "Sajnos adódott egy elektronikai problémánk és eltűnt az erő a kanyarokban, esőben pedig ez a lehető legrosszabb esemény. A csapat mindent megtett, hogy megoldja a helyzetet, de végül fel kellett adnunk a futamot. Most már az utolsó versenyre koncentrálunk, ami új esélyt biztosít majd."

"Esteban remek versenyt produkált, de egy elektronikai probléma miatt nem működött az MGU-K rendszere, majd fel kellett adnia a futamot, amikor már az MGU-H sem működött emiatt" - magyarázta Günther Steiner csapatfőnök. "Így katasztrofális futamunk lett, de az egész hétvégénk nem volt az, egészen vasárnapig minden remekül működött" - utalt főleg Romain Grosjean meglepően jó időmérőjére.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: