DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Hamilton: A legjobb Nicót is könnyen győztem le

A sorozatban harmadik futamgyőzelmét elkönyvelő háromszoros F1-es világbajnok örül annak, hogy mindenkit megvert és hogy Rosbergnél is egyértelműen gyorsabb volt, de nehéz helyzetben van már.

Bár mögötte bőven zajlottak az események, Lewis Hamiltont semmi sem zavarta meg a Brazil Nagydíjon - a piros zászlók és a biztonsági autós fázisok sem zökkentették ki a címvédőt. Szerinte végig nyugodt maradt, mert kedveli az esős körülményeket és végül könnyed győzelmet aratott, de nincs egyszerű helyzetben az utolsó futamot illetően.

"Boldog vagyok amiatt, hogy mindenkit meg tudtam verni. Amiatt is, hogy ugyanolyan autóval legyőztem Nicót és amiatt is, hogy ő is a legjobb tudása szerint vezetett, de nem tudott közel lenni hozzám a versenyen" - értékelte teljesítményét a háromszoros brit világbajnok. "Elégedett vagyok a csapat miatt is, mert továbbra is történelmet írunk és a szerelőim is fantasztikus munkát végeznek" - tette hozzá.

hamilton-brazil-2016_1



Ezzel együtt nehéz helyzetben van az utolsó futam előtt, hiszen hiába nyeri meg azt a versenyt is, Nico Rosberg kezében van a világbajnoki cím - a németnek az is elég, ha csak másodikként, sőt az is, ha csak harmadikként ér célba Abu Dhabiban. "Nico teszi a dolgát, nincsenek problémái és befejez minden futamot. Nehéz helyzetben utazok Abu Dhabiba."

A brit megnyerte az elmúlt három versenyt és úgy fest, hogy legjobb formáját hozza, de ez lehet, hogy már kevés lesz. "Nem jelent nagy különbséget, hogy ha úgy vezetek majd ott is, ahogy most, mert nagyon sokat veszítettem már idén. Feladni azonban nem fogom, mert sosem lehet tudni, hogy mi történik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: