DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Raikkönen is a gumikat hibáztatja

A finn pilóta komoly balesetet szenvedett a Brazil Nagydíjon, miután megpördült a célegyenesben - a 2007-ben, Interlagosban bajnoki címet szerző pilóta szerint az esőgumik nem versenyzésre valók.

Felipe Massa kiesése mellett talán Kimi Raikkönent sajnálták a legtöbben a Brazil Nagydíjat követően: a finn remek helyzetben volt azt illetően, hogy megelőzze csapattársát az egyéni pontversenyben, de megcsúszott a célegyenesben, és előbb a jobb, majd a bal oldali falnak csapta neki az autóját. A Jégember megúszta a veszélyes bukást, a verseny után pedig higgadtan értékelte a látottakat. „A mai körülmények nem voltak a legkönnyebbek: trükkösnek bizonyultak, és amikor ilyen sok kört mész a biztonsági autó mögött, talán még nehezebb” - nyilatkozta Raikkönen.



„Nem szakadt az eső, de nagyon sok víz állt a pályán. Ebből kifolyólag a felúszás volt a legnagyobb problémánk, én pedig akkor találkoztam vele, amikor nem számítottam rá: az egyenes közepén pördültem meg! Majdnem vissza tudtam hozni az autót, de aztán nagyon rossz helyen csúsztam ki. Az a helyzet, hogy az esőgumik nagyon sérülékenyek, könnyű felúszni rajtuk. Persze ez sok dologtól függ, például a pályától, de a néhány évvel ezelőtti helyzethez képest rosszabb, hiszen az akkori abroncsok probléma nélkül ellen tudtak állni ennyi víznek, és nem volt gond az aquaplaninggal sem” - tette hozzá a finn.

A Ferrari másik pilótája, Sebastian Vettel a verseny elején megpördült, majd felzárkózva az ötödik helyen zárt - a marnellóiak csapatfőnöke szerint nehéz napon vannak túl. „Talán többet is elérhettünk volna, tegnap is és ma is, de nincs hely a panaszkodásra” - mondta Maurizio Arrivabene. „Kimi balesete sajnálatos, Seb viszont remekül jött vissza a kicsúszása után. Most már Abu Dhabira kell fókuszálnunk: ez lesz a szezon utolsó versenye, de ahogyan mindig, most sem adjuk fel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: