DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Streamen nézhetünk F1-et a jövőben

A Forma-1 közvetítési jogai jelenleg sokmilliós összegekért kerülnek a tévécsatornákhoz, a sportág új többségi tulajdonosa azonban változást szeretne tartalomszolgáltatás terén.

A Liberty Media szeptemberi érkezésével egy gyakrabban hallunk a sportág megreformálásról, főleg a médiapiac terén. Az új többségi tulajdonos színesebb médiamegjelenést szeretne, aktívabban bevonzaná az életüket a közösségi médiában élő fiatalabb generációt - nemrég elterjedt a hír, hogy akár a versenyzői eligazítást is közvetíthetik a későbbiekben. A cég vezérigazgatója, Greg Maffei úgy vélekedik, hogy a sportágnak ki kellene használnia az over the top-tartalomszolgáltatás előnyeit, és el kell rugaszkodni a csak televíziós csatornákban gondolkozó látásmódtól.



Az OTT annyit takar, hogy a médiatartalom egy harmadik szolgáltató részvétele nélkül, az előállítótól közvetlenül jut el a fogyasztóhoz. Emellett azonban nem csak a hagyományos tartalom (pl. egy verseny) jut el a befogadóhoz, hanem más extra tartalmak, például ilyen lehetne a fentebb említett versenyzői eligazítás közvetítése. „Nagyon izgatottak vagyunk az ötlet miatt, hogy megpróbáljuk kiaknázni a hatalmas mennyiségű videós tartalmat, mellyel a prémiumtermékünk rendelkezik” - idézte Maffeit a Motorsport. „Az egész világon tapasztalható jelenlétünk és az extrém módon elkötelezett rajongói bázis miatt úgy érezzük, hogy az OTT-nek nekik és a mi számunkra is lenne jelentősége.”

„Persze dolgozni kell az ügyön a jogokat illetően. Nem hinném, hogy áthatolhatatlanok, de vannak bizonyos dolgok, amiket meg kell tárgyalni a csapatokkal. Nem csak a termék oldaláról szükségesek a munkák, hanem a licencekkel kapcsolatban is, de nem hiszem, hogy leküzdhetetlen akadállyal állunk szemben. Még nem tudom, hogy konkrétan milyen formát fog ez ölteni, de komoly lehetőségek rejlenek ebben” - tette hozzá az amerikai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: