DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Vettelt szembesítették Whitinggal Brazíliában

A csütörtöki sajtótájékoztatót a megszokottnál nagyobb érdeklődés övezte az Interlagosban tanyázó média részéről, hiszen Sebastian Vettel és az FIA versenyigazgatója a kamerák előtt beszélték meg nézeteltéréseiket.

Charlie Whiting nem ment el a fenébe, ahogy azt Vettel javasolta neki a Mexikói Nagydíj hajrájában két héttel ezelőtt, olyannyira nem, hogy még a pilóták csütörtöki sajtótájékoztatójára is beült Interlagosban, ahova rendhagyó módon ő is meghívót kapott. Az eseményen jelen volt a mexikóvárosi futam vitás eseteinek minden főbb szereplője a Mercedes és a Red Bull versenyzőivel, na meg természetesen a Ferrari németjével.

Whiting csak a sajtótájékoztató második felében lépett be a terembe, előtte pedig felhívták a jelenlévők figyelmét arra, hogy kizárólag a mexikói történésekkel kapcsolatos kérdésekre válaszol. Persze azokból is volt bőven, így az esemény maratoni hosszúságúra nyúlt, amely során az FIA versenyigazgatója még a televíziós képernyőn mutatott visszajátszások segítségével el is magyarázta, hogy a vitás esetekben miért osztottak, vagy éppen miért nem osztottak ki büntetést.

Cw6GP6XWIAApqoZ



A Vettellel való szembesítés sem maradhatott el, hiszen a bosszús német a futam végén durva rádióüzenetet küldött Whitingnak, az F1-ben töltött évtizedei alatt sokat megélt versenyigazgató azonban nem vette magára az illetlen szavakat.

„Természetesen nem ez volt az első eset a csúnya beszédre a sportban. Kicsit rosszul jött ki, hogy felém intézték, de szerintem fel lehet hozni néhány enyhítő körülményt Sebastian frusztrációja mellett” - magyarázta higgadtan Whiting.

„Viszont röviddel a futam után megkeresett és bocsánatot kért tőlem, ami számomra elegendő is volt, így kész vagyok arra, hogy elfelejtsem és továbblépjek. Mindannyiunknak ezt kellene tenni.”

A továbbra is bűnbánatot tanúsító Vettel válaszával jelezte, hogy részéről is fátylat boríthatnak a kellemetlen emlékekre. „Már elmondtam, de nem esik nehezemre elismételni, hogy bocsánatot kérek az elhangzottakért. Azt hiszem, a verseny és a csata hevében érthető, hogy miért nem volt jó a kedvem abban a pillanatban. Tényleg sajnálom, amit mondtam, természetesen nem gondoltam komolyan. Örülök, hogy Charlie ezt elfogadta és kész a háta mögött hagyni a történteket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: