DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Stroll nem hasonlítja magát Verstappenhez

A jövőre az F1 történetének második legfiatalabb újoncává váló Lance Stroll elismeri, hogy a holland kövezte ki előtte az utat, de nem akarja, hogy hozzá hasonlítsák.

A Williams kanadai reménysége augusztusban még csak remélte, hogy jövőre F1-es pilótának nevezheti magát, három hónappal később viszont elmondhatja magáról, hogy élő szerződéssel rendelkezik 2017-re. Akkor Stroll azt mondta, Verstappen szereplése a tökéletes példa előtte - a holland első évében harmadik helyen zárt az F3-as Európa-bajnokságban, és egyből az F1-be igazolt, Stroll pedig második évében a bajnokság csúcsára is felért.



„Ő kövezte ki az ösvényt az F1-be készülő fiatal pilóták számára” - idézte a 18 éves pilótát az Autosport. „Ez is megmutatja, hogy a fiatalok képesek az F3-ból egyből a Forma-1-be lépni.” Stroll azonban úgy vélekedik, nem szeretné, ha bárki is Verstappenhez hasonlítaná őt. „Mindenkinek megvan a saját története, nem akarom magamat másokhoz hasonlítani - ő Max, én pedig Lance” - mondta a kanadai. „Amikor Max megérkezett, egy újonc volt a csapattársa, ezért nem hasonlítható ahhoz, amikor egy többéves tapasztalattal rendelkező pilóta mellé kerülsz” - utalt Stroll Valtteri Bottasra.

 

„Naphosszat beszélhetnénk arról, hogy ki mire megy a másik ellen, de én csak magamra akarok koncentrálni. Nagyszerű csapat vesz körül, amely tudja, hogy hogyan kell bánni a fiatal pilótákkal. Az előttem álló mérce is remek, és tudom, hogy nagyon sokat tanulhatok tőle. Csak a saját dolgommal szeretnék foglalkozni” - tette hozzá Stroll, aki nem titkolja, hogy pénze is szerepet játszott abban, hogy megkapja első versenyzői szerződését az F1-ben. Hírek szerint édesapja, az üzletember Lawrence Stroll 80 millió dollárt költött fia felkészítésére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: