DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Idén nem ülhet be a Williamsbe Stroll

A grove-i F1-es istállónál úgy gondolják, hogy nem lenne sportszerű Massával és Bottasszal szemben, ha ilyen kiélezett helyzetben a fiatal kanadai kapna lehetőséget valamelyik szabadedzésen.

Jövőre is lesz 18 éves pilóta a Formula-1-es rajtrácson, hiszen a Williams bejelentette, hogy 2017-ben Lance Stroll lesz Valtteri Bottas csapattársa. A fiatal versenyző szorgalmasan gyűjtötte a tesztkilométereket az utóbbi hónapokban, de a csapat nem tervezi, hogy a hátralévő két versenyhétvégén szerepet ad neki valamelyik szabadzésen.

stroll-williams-2016



"Nem tervezzük, hogy Lance Strollnak lehetőséget adunk a szabadedzések során, mert kritikus helyzetben vagyunk a Force Indiával vívott csatában" - mondta az ESPN-nek Claire Williams csapatfőnök. "A konstruktőri negyedik helyért harcolunk, ráadásul Felipe visszavonul, szóval nem lenne sportszerű egyik pilótánkkal szemben sem egy ilyen lépés."

Amiatt nem aggódnak, hogy ez hátrányba hozza a kanadai tinédzsert. "Az egyik dolog, amit megtanultam Lance-szel kapcsolatban az elmúlt tizenkét hónapban, mióta közeli munkakapcsolatba kerültünk, hogy a munkamorálja miatt ért el ennyi mindent ilyen rövid idő alatt. Biztos vagyok benne, hogy amikor majd Melbourne-ben beül az autóba, teljesíteni fog."

Williams arról is beszélt, hogy mint minden újoncnak, Strollnak is időre lesz szüksége, de ha követ is el hibákat, azokból nagyon gyorsan fog tanulni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: