DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Még nem kap F1-es ülést a Ferrari-tehetség

Bár sokan már 2017-ben szerették volna az F1-ben látni, most hivatalossá vált, hogy Charles Leclerc egyelőre nem kerül a Haas-istállóhoz - jövőre a Gp2-ben kell bizonyítania.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke már korábban is beszélt arról, hogy szerinte Charles Leclerc még nem áll készen a Formula-1-re, most pedig hivatalossá is vált, hogy nem igazolja őt le az amerikai istálló 2017-re. A jelenleg a GP3-bas bajnoki címért hajtó Leclerc a következő szezonban a GP2-ben bizonyíthat.

leclerc-ferrari-2016-test



A fiatal monacói pilóta a Ferrari kötelékébe tartozik már ebben az idényben, amellett, hogy versenyez a GP3-ban (és az utolsó futamon, Abu Dhabiban bajnok is lehet), a maranellóiakkal szintén közeli kapcsolatban álló Haas Formula-1-es istállónál is dolgozik fejlesztő pilótaként - a hétvégi Brazil Nagydíjon vezetheti is az autót az első szabadedzésen. 

"Charles jó munkát végzett a csapat számára, ráadásul GP3-as bajnok lehet idén. Jövőre a GP2-ben fog versenyezni, aztán meglátjuk, hogy hogyan teljesít majd. Ha megnyeri a sorozatot, vagy rögtön az első évében ott lesz a legjobb három között, fényes jövő áll előtte" - mondta Steiner a 19 éves versenyzőről.

Leclerc a Brit Nagydíjon, a Hungaroringen és Németországban is kapott már lehetőséget Formula-1-es szabadedzésen a Haasnál, de nem csak ezt az autót, hanem a Ferrarit is kipróbálhatta már az évközi teszten, Silverstone-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: