DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ecclestone hatalma változatlan marad

Az F1-es kereskedelmi jogok tulajdonosa egyértelművé tette, hogy az utóbbi hetek pletykái ellenére sem Ross Brawn, sem pedig más nem fog a helyére lépni a közeljövőben.

Miután több lap is tényként kezelte, hogy Ross Brawn fogja elfoglalni Bernie Ecclestone helyét, a brit tisztázta a helyzetet pozíciójával kapcsolatban, majd eloszlatta a tévhitet, hogy a Liberty Media hiába a sportág új többségi tulajdonosa, nem ők diktálnak a Forma-1-ben. A 85 éves üzletember a Forma-1 hivatalos oldalán megjelent interjúban hosszabban is cáfolta a felmerült híreszteléseket. „Nos, biztosíthatok mindenkit arról, hogy a cég jelenlegi állása szerint nem lesz változás” - nyilatkozta Ecclestone.



„Legyen szó bármely részvényesről, annyi a különbség, hogy a most érkezők talán sokkal kereskedelem-központúbbak lesznek, mint a CVC.” Ecclestone azt is elmondta, hogy a Forma-1 és csapatok közötti, jelenleg érvényben lévő kereskedelmi egyezményeknek egészen a Concorde-megállapodás kifutási idejéig, 2020-ig kell változatlannak maradniuk. „Megegyeztünk a csapatokkal, amely így is fog maradni. Aztán persze lesznek tárgyalások a csapatokkal a szerződés megújításáról. Kereskedelmi megállapodásról van szó, várjuk ki a végét.”

Amikor arról kérdezték Ecclestone-t, hogy a csapatoknak túlságosan nagy szerepük van az F1 irányításában, különösen ami a technikai frontot hozott szabályokat illeti, a brit azt mondta, talán szükséges lehet ennek a területnek a felülvizsgálata is. „Ennek semmi köze a Concorde-egyezményhez, hanem inkább a Stratégiai Csoportra tartozik - ez utóbbit azért hoztam létre, hogy a résztvevők nagyobb szóhoz jussanak, a probléma viszont az, hogy a befolyásuk kezd túl nagy lenni. Azoknak, akik motorokat szállítanak, vannak ügyfeleik, ők viszont nem akarnak vitába szállni a beszállítókkal - ez nem túl demokratikus, és rossz irányba tart.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: