DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Verstappen: A szabályok bonyolítják az F1-et

Max Verstappen szerint a szabályok nehezebbé teszik az F1-et, és a Mexikói Nagydíj jó példa volt erre. A holland szerint valaki ugyanazt csinálta, mint ő, ennek ellenére csak ő kapott büntetést.

A Red Bull versenyzőjét megbüntették, amiért levágta a kanyart, és így elveszítette a harmadik pozícióját. Nem ő volt az egyetlen, akit büntetéssel sújtottak, Vettel is így járt a futam után Daniel Ricciardóval szemben elkövetett manővere miatt.

Verstappen így kezdte mondandóját: „A probléma a szabályokkal az, hogy bonyolítják a sportot – mindkét résztvevőnek, a nézők és a versenybírák számára egyaránt.

 verstappen-2016-mexikói-nagydíj



A holland úgy gondolja, ugyanazt csinálta, mint a címvédő: „A Mexikói Nagydíj a legjobb bizonyíték erre. Lewis Hamilton átvágta a kanyart az első kanyarban, és nem büntették meg. Rendben van, de amikor én ugyanezt tettem a Vettel-lel vívott csatánk közben, öt másodperces büntetést kaptam, és elveszítettem a harmadik pozíciómat.”

A Red Bull versenyzője folytatta gondolatmenetét: „Ez a nevetséges helyzet. Lewis és én mindketten elmértük a féktávot, pontosan ugyanabban a kanyarban. Hozzá hasonlóan én sem profitáltam a dologból, mivel elsőnek mentem be a kanyarba, és ugyanott maradtam a kijövetelnél is. Az, hogy engem megbüntettek, Lewist pedig nem, jelzi a problémákat.”

Verstappen szerint változásokra van szükség: „A mostani szezonból két verseny van hátra, és talán a telet használhatnánk, hogy a szabályokat megvizsgáljuk, és világossá tegyük őket. Ezek nélkül természetesen nem működne a sport, én mindig tiszteletben is tartom a szabályokat, de ez akkor tisztességes, ha mindenkire ugyanúgy vonatkoznak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: