DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Hamiltont szürreális érzések kerülgetik

HamAmikor 2012 őszén napvilágra került a hír, hogy Lewis Hamilton 2013-ban Michael Schumacher helyét fogja elfoglalni a Mercedesnél, sokan kétsége vonták a döntés helyességét - a brit F1-es pilóta azonban bebizonyította ennek ellenkezőjét.

Bár látszottak a fejlődés jelei a Mercedesnél, hiszen Nico Rosberg megszerezte a gárda és saját első győzelmét 2012-ben, még akkor is kockázatos döntés volt Brackley-be igazolni. Olyan időket éltünk négy évvel ezelőtt, ahol a Red Bull, a Ferrari és a McLaren is jobb autót gyártott a csillagosoknál, Hamiltonnak viszont elege lett abból, hogy 2008-as győzelme óta nem tud tisztességesen a bajnoki címért harcolni.



Így töltötte be a Michael Schumacher távozásával keletkező űrt a Mercedesnél, és a 2013-as, dobogós helyekkel és a hungaroringi győzelemmel tarkított szezont követően 2014-től már megállíthatatlannak bizonyult. Mercedeses korszaka alatt a brit 29 győzelmet és két bajnoki címet szerzett - míg a McLaren pont akkor nyert utoljára futamot Jenson Button révén, amikor Hamilton utolsó versenyét teljesítette náluk.

„Egészen szürreálisnak érzem ezt” - idézte Hamiltont az Autosport. „Nem érzem azt, hogy 51 győzelmem lenne, nem tudom miért. Hihetetlen, hogy sikerült ezt elérnem. 51 győzelemmel rendelkezik - utalt a brit Alain Prostra -, ez rengeteg, Michael 91 diadala pedig egészen észbontó. Hétvégéről hétvégére bizonyítjuk a csapattal, hogy remek döntés volt idejönnöm - sőt, ezt nevezném életem és karrierem legjobb döntésének.”

Hamilton nemrég azt nyilatkozta, hogy nem gondol a bajnokságra, és csak az jár a fejében, hogy meg tudja nyerni a következő futamokat. „Soha nem nyertem még Brazíliában, de ennek nincs semmilyen különösebb oka. A McLarennél egyszer sikerülhetett volna, de akkor Hülkenberg kiütött a versenyből. Tavaly, és egy évvel előtte Nico kivételesen gyors volt, legutóbb pedig rettentően közel voltam a pole-hoz, mindössze 0,07 másodperccel maradtam el tőle. Ezt a dombon felfelé, egy váltáskor veszítettem el. Ki tudja? Lehet, hogy harmadik alkalommal sikeresebb leszek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: