DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Hamilton előtt Raikkönen 2007-es diadala a példa

Kilenc évvel ezelőtt a finn pilóta szinte lehetetlen helyzetből szerzett bajnoki címet, most pedig a Mercedes kiválóságán a sor, hogy megismételje egykori ellenfele felzárkózását.

Két versennyel a 2007-es szezon zárása előtt Kimi Raikkönen 17 pontos lemaradással követte Lewis Hamiltont a tabellán, de győzelmei, és a brit balszerencséje következtében a Brazil Nagydíjon elhódította élete első bajnoki titulusát. Most éppen az akkori szenvedő fél, Hamilton van hasonló helyzetben: neki 19 pontot kell ledolgoznia - amíg viszont Raikkönennek maximum 20 megszerezhető pont állt a rendelkezésére, a mercedeses még ötvenet gyűjthet Interlagosban és Abu Dhabiban.



„Nagyszerű, hogy úgy teljesíthetek, ahogyan az a képességeimből kitelik, és mivel nincsenek problémáim, meg tudom mutatni, mi rejlik bennem” - idézte a Motorsport.com a brit pilótát. „Úgy érzem, hogy a szezon nagy részében így is történt, de most, hogy olyan dologért kell harcolnom, amelyet nem biztos, hogy elérhetek - ez szokatlan szituáció számomra. Végig nyomni fogom neki, aztán lehet fájdalmas, de jól is elsülhet majd. Karrierem kezdetétől fogva tudom, hogy amíg nincs vége, bármi megváltozhat - ezért nem tudom feladni.”

Hamilton soha nem nyert még Interlagosban - az előző két szezonban Nico Rosbergnek sikerült felállnia a dobogó tetejére a brazil közönség előtt, és ha jövő hétvégén is így tesz majd, ellenfele eredményétől függetlenül ő lesz 2016 világbajnoka. „Nem koncentrálok a világbajnokságra, hanem csak arra, hogy megnyerjem ezeket a versenyeket, és a legjobbat hozzam ki magamból. Ennyit kell tennem. Soha nem nyertem még Brazíliában, ezért ugyanazzal a hozzáállással megyek oda, mint Mexikóba” - tette hozzá a brit, aki azt mondta, ha veszítene is, nem lesz olyan fájdalmas a vereség, mint 2007-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: