DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

„Az idei vereség nem lesz olyan fájdalmas, mint 2007”

Már kilenc éve, hogy a brit F1-es pilóta újoncként, drámai körülmények között veszítette el a világbajnoki címet. Szerinte ha idén alulmarad Rosberggel szemben, nem lesz olyan szomorú, mint annak idején.

Lewis Hamilton 2007-ben valósággal berobbant a Forma-1-be: regnáló GP2-es bajnokként, az egy csapásra versenyképessé vált McLarennel első kilenc futamán dobogót szerzett, és a szezon utolsó előtti futamáig vezette a pontversenyt. Brazíliában azonban szétesett, rajt után elkövetett hibáját pedig műszaki problémák tetézték, így hetedik helyével elveszítette a világbajnokságot.



Ebben az évben szinte folyamatosan csak szalad Nico Rosberg után, két versennyel a vége előtt 19 egység a hátránya - ha a jövő hétvégén a német nyerni tud Interlagosban, őt koronázzák bajnokká, így Hamilton ismét brazil földön veszíthet 2007 után. Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója úgy vélekedik, hogy Rosbergnek nagyon nagy esélye van arra, hogy már Abu Dhabi előtt felüljön a sportág trónjára, Hamilton viszont nem igazán fogja bánni, ha ez így lesz.

„2007-ben már veszítettem, és tudom, hogy nem lesz olyan fájdalmas, mint akkor” - idézte a brit pilótát a gp247.com. Akkor Kimi Raikkönen egy ponttal előzte meg őt és Fernando Alonsót a végelszámolásnál, mely csak azért nem lett minden idők legszorosabb bajnoki eredménye, mert 1984-ben Niki Lauda fél pontos előnnyel húzta be karrierje harmadik titulusát Alain Prosttal szemben.

„Nagyon sok versenyt és bajnokságot veszítettem már életem során, így van tapasztalatom ezen a téren. Most olyan helyzetben vagyok, ahol a vereség valószínűbb a győzelemnél - nehéz lenne megemészteni, de ez van. Az élet megy tovább, ahogyan én is. Három bajnoki címmel rendelkezem, és nagyon remélem, hogy jövőre már nem lesznek megbízhatósági problémáim” - tette hozzá 2008, és az elmúlt két év első helyezettje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: