DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Wolff: Rosberg fél kézzel már a vb-trófeát fogja

Nico Rosbergnek mindössze annyit kell tennie Interlagosban a bajnoki címért, hogy megnyeri a versenyt - Toto Wolff szerint ez nem lesz olyan nehéz a német F1-es pilóta számára.

Nico Rosberg az elmúlt két verseny során 14 pontot veszített Lewis Hamiltonnal szemben, de még így is 19 egységnyi előnnyel várhatja a szezon utolsó előtt futamát Interlagosban. Mindössze annyit kell tennie, hogy hat, vagy annál több pontot szerez a britnél, így a futamgyőzelem Hamilton második helye esetén is garantálná számára a világbajnoki címet. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója úgy véli, Rosberget továbbra sem izgatja a világbajnoki cím lehetősége, és csak arra fog koncentrálni, hogy minden a helyén legyen a következő két hétvége során.



„Úgy vélem, Nico már jobb helyzetben van, hiszen vége a ’csak második helyen kell befutnia’-dolognak” - idézte az osztrákot a Motorsport.com. „Már a kezében van, ha megnyerni a futamot Brazíliában, övé a világbajnoki cím. Úgy vélem, ez könnyebb számára, hiszen kisebb nyomást jelent, hiszen Abu Dhabiban még egy forduló várna rá. Nagyon érdekes helyzet állt elő a bajnokságban, ami izgalmas a rajongók számára.”

Nyilatkozatában Wolff kitért Rosberg mexikói versenyére is. „Amikor Max folyamatosan zárkózott fel mögötte, nyomás alá került, de nagyszerűen kezelte a helyzetet. Többször is láthattuk már, hogy Nico milyen jól teljesít nyomás alatt, ez az egyik legnagyobb erőssége. Nem tudom, hogy milyen nehéz lehet ez, hiszen csak találgatni tudok, hogy elég csak a második helyen célba érned, hogy nem szabad egy kiesést kockáztatnod, és be fogod fejezni a versenyeket. Úgy vélem, kiváló munkát végez” - tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: