DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Kvjat már nem ideges és hálás a Red Bullnak

Az orosz F1-es pilóta szerint már kezdett ideges lenni a 2017-es szezon miatt, de hálás az energiaitalosoknak, hogy időben meghozták a döntést - pláne így, hogy az számára kedvező.

Danyiil Kvjat 2017-re is lehetőséget kapott a Red Bulltól, dr. Helmut Markóék leigazolták a következő szezonra a Toro Rossóhoz. Az orosz pilóta szerint ettől nyugodtabb lett és jobban is teljesít, de nem akar még egy hasonló szezont átélni, mint az idei. 

kvjat-tororosso-2016_1



"Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor már tudnom kellett, hogy mi lesz velem 2017-ben, máskülönben kezdtem volna idegeskedni. Nem volt állásom, válaszokat kerestem és egy kicsit türelmetlenné is váltam. Hálás vagyok a Red Bullnak, hogy megadták ezeket a válaszokat időben" - mondta a helyzetről az orosz pilóta.

Azt nem tagadta, hogy volt érdeklődő más csapat részéről is, de örül annak, hogy maradhatott a Red Bullnál. "Ez elterel és nem a legjobb érzés, de az nem volt rossz dolog, hogy éreztem, más csapatok érdeklődnek irántam. Most már nem kell erről beszélnünk, mert biztosan maradok a Toro Rossónál a következő szezonban" - zárta rövidre a témát és nem árult el többet arról, hogy mely csapatokkal beszélt.

"Ha folyamatosan csapatot választ, az pontosan azt jelenti, hogy a folyamatosság hiányzik. Úgy tűnik, hogy a következő szezonban mindenkinek meglesz a lehetősége és reméljük, hogy mi is azok között leszünk, akik a legtöbbet hozzuk ki belőle. A Red Bull adott nekem egy esélyt, a csapatot ismerem és hálás vagyok azért, hogy ezt az esélyt a Red Bulltól kaptam meg, nem pedig mástól."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: