DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

„Ez méltatlan egy négyszeres világbajnokhoz”

Vettel alaposan kifakadt a csapatrádión Charlie Whiting versenyigazgatóra, amivel egykori mentora szerint alaposan túllőtt a célon. Verstappent viszont védelmébe vette a Red Bull tanácsadója.

Sebastian Vettel a tőle megszokottnál is jóval hevesebb rádióüzeneteket eresztett meg a Formula-1-es Mexikói Nagydíj utolsó fázisában: a németet „természetesen” Max Verstappen viselkedése idegesítette fel, mérgében pedig még Charlie Whiting versenyigazgatót is elküldte melegebb éghajlatra. Helmut Marko, aki hosszú évekig dolgozott együtt vele a Red Bullnál, így reagált Vettel szavaira: „Ez a helyzet méltatlan egy négyszeres világbajnokhoz. A szavai nyilvánvalóan nem voltak épp első osztályúan megválogatva” – idézi Markót a Motorsport.com szakoldal.

vettel-ferrari-mexiko-2



Az valószínűleg senkit nem lep meg, hogy az utólag megbüntetett Verstappent azonban védelmébe vette az energiaitalosok tanácsadója: „Mindenben támogatjuk őt. A döntés teljességgel érthetetlen. Más szempontokat alkalmaznak nálam, és ez nincs rendjén” – vélekedett a szakember.

Marko szerint egyébként Vettel sokkal inkább büntetést érdemelt volna, amiért pontosan azt a típusú védekezést mutatta be másik pilótája, Daniel Ricciardo ellen, amelyet a Verstappen megmozdulása miatt bevezetett új szabály tilt:

„Soha nem láttam még olyan nagy irányváltást, mint amikor Vettel bemozdult Ricciardo elé, leszorítva a pályáról és szemernyi helyet sem hagyva neki. Vettel teljes mértékben ráhúzott. Pontosan ez az, amit az „anti-Verstappen” szabály tilt. Politikai döntés született, amit én nem tudok elfogadni. Csak remélni tudjuk, hogy igazságos döntés születik” – fogalmazott Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: