DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Vettelnek ismét a forgalommal akadt gondja

Sebastian Vetteltől idén már lassan megszokott, hogy a hétvégéken arra panaszkodik, hogy valaki feltartja a pályán. Ez a ezúttal szituáció a Mexikói Nagydíj második szabadedzésén történt meg.

Fernando Alonso került egy ízben a négyszeres világbajnok elé, aki a rádióban fakadt ki a spanyolra „micsoda idióta!” felkiáltással a feltartás miatt. Az első nap második gyakorlását mindenesetre Vettel megnyerte, és a pénteki nap után úgy tűnik, hogy a Ferrari erős lehet Mexikóban a hétvégén.

Vettel a panasszal kezdte nyilatkozatát: „Talán csak nálam volt ma ez, de úgy érzetem, mintha Mexikóvárosban lennénk, nem pedig a versenypályán, a sok forgalom miatt. Szerintem ma mindenki ugyanazzal a gonddal szembesült, a gumik felmelegítésével, különösen a szuperlágyaknál okozott ez problémát. De végülis nem tudom mennyire sikerült, mert nem sikerült jó köröket menni a feltartások miatt.”

 vettel-mexiko-szabadedzes-2016



A Ferrari pilótája egy kicsit pozitívabb hangnemben folytatta: „Azt hiszem, összességében a tempóval nem volt gond, ami rendkívül fontos. Még holnap is fejlődhetünk. Jó napot zártunk. Nyilván nem rossz, ha az ember első helyen zár egy edzést, de ez nem jelent semmit. Remek napunk volt, az autó működött, nem akadtak gondjaink és várjuk a folytatást.”

A négyszeres világbajnok szerint a Mercedes nem mutatta meg valódi erejét: „Lewis köre nem tűnik különösen jónak, szerintem van még valami a tarsolyában. Realistának kell maradnunk. Ha a szombat olyan lesz, mint a péntek, lehet esélyünk. Remélhetőleg a dobogón végezhetünk. Az ember az autóban érzi, amikor szenved a forgalom miatt, másokat előz, hogy valóban gyors tud lenni.”

Vettel az előző Mexikói Nagydíjra is visszaemlékezett: „Talán nem lesz olyan rossz verseny, mint a tavalyi, mert akkor egyikünk sem ért be a célba. De 2015-ben sem volt baj a tempónkkal, tehát valami van ebben a pályában, ami miatt fekszik a Ferrarinak, és remélhetőleg szombatra is át tudjuk ültetni ezt a formát. Ha igen, akkor izgatottan várhatjuk a vasárnapot.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: