DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hamilton elmondta, mi más tavalyhoz képest

Lewis Hamilton beszélt arról, hogy miért alakult másképp az idei világbajnokság a 2015-ös szezonhoz képest. Szerinte nem Rosberg változott nagyot, hanem valami egészen más van a háttérben.

Rosberg és Hamilton között jelenleg 26 pont a különbség három futammal a szezon vége előtt. A brit versenyző Austinban kiválóan vezetett, de ha le akarja dolgozni a hátrányát, minden versenyt meg kell nyernie. A címvédő úgy gondolja, hogy csapattársa nem változott meg, csak koncentrált tudott maradni az ő technikai hibái miatt.

A fentieknek megfelelően Hamilton így kezdte nyilatkozatát: „Nem, nem hiszem, változott. Nekem viszont elég sok műszaki hibám volt. Csupán ennyi a különbség. Ha mindkét autó tökéletesen megbízható lett volna egész évben, ugyanúgy alakul a harcunk, mint a tavalyi, és az azt megelőző évben. Nem látok más különbséget.”

 hamilton-2016-10-28



A háromszoros bajnok folytatta Rosbergről gondolatmenetét: „Ez csak egy taktika, ami működött neki idén. Segítette őt abban, hogy csak a munkájára koncentráljon. Mindenki másképp reagál a nyomásra. Nyilván ezt még mindig érzi, és így tudja kezelni jelenleg.”

A címvédő tudja, hogy többet nem hibázhat: „Minden futamot meg kell nyernem. Tudtam ezt a legutóbbi versenyemen is, és meg is tettem, megpróbálom a lehető legjobbamat nyújtani az autóban, az időmérőn és a köridőkben. Nagyon igyekezni fogok, hogy alkalmazhassam mindazt, amit tanultam az elmúlt években, és ha lenne időszak, ahol az életem formáját tudnám hozni, az ezen az utolsó három versenyen kell, hogy bekövetkezzen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: