DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 13. vasárnap
F1

Massa még mindig keserű Alonso miatt

A brazil F1-es pilóta bár hetedik helyen végzett Austinban, még most is nehezen tudja megemészteni a Fernando Alonsóval történt ütközést a futam záró szakaszában.

Az USA Nagydíj leintéséhez közeledve Carlos Sainz hajtott az ötödik helyen, Felipe Massával és Fernando Alonsóval a nyomában. A spanyol szendvicsben autózó brazil pilóta azt remélte, hogy a toro rossós lágy abroncsai hamarabb megadják magukat, mint az ő közepes keverékei, de végül nem tudta utánavetni magát. „Sajnos Fernando Alonso összetörte a reményeimet” - írta Massa a Motorsport.com-on vezetett blogjában. „Néhány körrel a vége előtt, ahogyan megérkeztem a 15-ös kanyarhoz, Sainz kissé blokkolt engem a fékezésével. Belenéztem a tükörbe, és láttam, hogy Fernando még messze van, ezért szélesebben vettem a kanyart a jobb kigyorsítás érdekében.”



„Szomorú, hogy Alonso lehetetlen manőverrel próbálkozott, mert ha nem lettem volna ott, akkor biztosan leszalad a pályáról. Valójában én segítettem neki megállni, mert ha megnézzük a belső kamerás felvételt, látható, ahogyan blokkoló kerekekkel érkezik meg mellém, majd összekoccantak a kerekeink, és letolt a pályáról. Nem csak egy helyet veszítettem, de az ütközés miatt defektet is kaptam, a plusz bokszkiállás után pedig hetedikként végeztem - de a keserűségem nem ért véget a kockás zászlóval.”

Korábban a Williams technikai igazgatója, Pat Symonds szeretett volna büntetést, Massa bevallotta, a futam után ő is ebben reménykedett. „Biztos voltam benne, hogy megbüntetik majd, ráadásul Sainzot is úgy előzte meg, hogy lefutott a pályáról. A versenybírák behívtak minket, hogy elmagyarázzuk, mi történt, de láttam rajtuk, hogy itt nem fog semmi történni” - mondta a brazil, aki szerint Alonso „biztosan jóban van a versenybírákkal”. „Nem értem miért hívtak be, hiszen elnézőek akartak lenni Fernandóval szemben - ezt nélkülem is meg tudták volna oldani.”

„Elfogadom a döntést, de személy szerint úgy érzem, hogy nem így kellett volna történnie. Sokszor beszéltünk már a szabályokkal kapcsolatos következetlenségről, ez pedig remek példa volt erre. Sm, hogy mindez egy olyan hétvégén történt, amelyen jól teljesített a csapat. Hat pontot hozhattunk volna a Force Indián, de ehelyett csak kettőt sikerült. Most a kemény kihívásokat elénk állító Mexikó következik, és nagyon remélem, hogy ami Austinban történt, nem lesz döntő fontosságú a konstruktőri bajnokságra nézve, hiszen ez további problémát jelentene” - tette hozzá Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: