DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Beszállítót válthat a Haas a fékgondok miatt

Günther Steiner csapatfőnök szerint most már valamit tenniük kell, mert ez így nem mehet tovább - a Brembo alapos vizsgálatot végez, de ők mást is ki fognak próbálni a jövőben.

Krónikus fékproblémákkal küzd az idei szezonban az újonc Haas istálló, folyamatosan előjön a hiba, amely miatt már többször is fel kellett adnia a futamot valamelyik pilótájuknak. A hétvégi USA Nagydíjon is ez okozta Esteban Gutierrez kiesését, a csapat azonban fontolgatja, hogy beszállítót vált.

haas-2016



"Ki fogunk próbálni más anyagokat, tennünk kell valamit, nem folytathatjuk ezt tovább. Esteban a fékek miatt esett ki. A Brembo a lehető legtöbb segítséget megadja, de nekünk is meg kell tennünk, ami szükséges. Nem tudom, hogy mi volt a probléma, a Brembo vizsgálja az ügyet, meglátjuk, hogy mit találnak" - mondta erről Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

A Brembo alaposan kielemzi, hogy miért jönnek elő ezek a problémák és hogy miért történt ez ismét Gutierrez autójával, de Steiner megerősítette, hogy a jövőben tesztelni fogják a Carbon Industrie fékeit. A csapatfőnök szerint tárgyalnak arról, hogy más beszállítóval kötnek szerződést.

Azt is hozzátette azonban, hogy a rossz érzéseiket valamennyire ellensúlyozta, hogy Romain Grosjean pontot tudott szerezni Austinban. "A nehéz pénteki és szombati napunk után ez jó érzés, bár kissé keserédes, mert ismét fékproblémája volt Estebannak és erre nem lehetünk büszkék. Viszont Romain pontszerzése a 17. helyről mindenképpen jó eredmény."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: