DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Újabb fiatal tehetség debütál a Manornál

Az austini F1-es hétvégén újabb fiatal pilóta ülhet be a Manorba - Pascal Wehrlein helyett a jelenleg a GP2-ben versenyző Jordan King kap lehetőséget pénteken.

A 2016-os szezont két újonc pilótával, Pascal Wehrlein és Rio Haryanto kettősével kezdte meg a Manor, majd az idény második felére Haryanto helyére a szintén újonc Esteban Ocon került - fiatal tehetségekből tehát nincs hiány az istállónál. Austinban jön a következő újonc, Jordan King ugyanis a pénteki első szabadedzésen beülhet Pascal Wehrlein helyére.

manor-2016-malajzia



King már a tavaly év végi és az idei évközi teszteken is ülhetett a Manorban, de a 22 éves pilóta most először vehet részt versenyhétvégén úgy, hogy vezetheti is az autót. "Számomra ez egy újabb nagy lépés a jó irányba azok után, hogy két nagyon pozitív teszten vehettem már részt, amelyek kikövezték az utamat ehhez a lehetőséghez" - mondta King.

"Ez egy valóra vált álom, de ugyanakkor munkám van az autóban, sok hasznos visszajelzést akarok adni a csapatnak pénteken és sok adattal akarom segíteni a munkájukat a hétvégére. Sok feladatom lesz abban a kilencven percben az autó egyensúlyával, össze kell hangolnom a szimulációkkal" - magyarázta.

"Lesznek új alkatrészek, amelyeket értékelnem kell az azon a hétvégén használt abroncsokkal együtt. Ezen felül meg kell tanulnom a pályát és gyorsan kell mennem az autóval, ami nagyon sokat fejlődött Silverstone óta, amikor utoljára vezettem. Alig várom" - tette hozzá a fiatal pilóta.

"Jó, hogy lehetőséget adhatunk Jordannek az első Formula-1-es szabadedzéséhez. Nagyszerű munkát végzett fejlesztő pilótaként és ez a lehetőség egy tervezett része az ő programjának" - mondta erről Dave Ryan a csapat részéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: