DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Jótékony célra ajánlott fel overallokat a Mercedes

A Japánban harmadik konstruktőri vb-címét begyűjtő F1-es gárda Lewis Hamilton és Nico Rosberg egy-egy kezeslábasát ajánlotta fel az olaszországi földrengés karvallottjainak megsegítésére.

A sportág szereplőitől nem áll távol a jótékonykodás, mind a csapatok, mind a versenyzők szoktak felajánlani különböző tárgyakat ilyen célokra - most a Mercedes döntött úgy, hogy segíteni szeretne az augusztus végén, Közép-Olaszországban történt földrengés kárvallotzjain. A természeti katasztrófa szeptember 29-i adatok szerint 298 emberéletet követelt, és ennek következtében 388-an sérültek meg, valamint 4500-an váltak hajléktalanná.



A Mercedes két, aláírt overallt adományozott a Laureus Sport for Good Italia Foundation nevű alapítványnak, melyekre az aukció weboldalán lehet licitálni. Nico Rosberg a 2016-os Osztrák, Brit, Magyar és Német Nagydíjakon viselt kezeslábasa került bele az árverésbe, míg Lewis Hamilton az Orosz, Spanyol, Monacói, Kanadai és Európa Nagydíjakon viselte a felajánlott tűzálló ruhát. Az overallokra bárki licitálhat, csak egy e-mail címre és egy telefonszámra van szükség - az aukció október 30-án, vasárnap délután 16 órakor jár le, és ahogyan az lenni szokott, a lezáráskor első helyen álló licitáló kapja majd meg a sokat érő darabokat.

Lewis Hamilton overalljának értéke jelenleg 6050 eurónál (1 millió 850 ezer forint) tart, míg a Nico Rosbergé 3600 eurónál (1,1 millió forint) tart. Általános vélekedés szerint nem csupán a brit nagyobb népszerűsége játszik közre a nagyobb számban, hanem az is, hogy ebben az overallban két futamgyőzelmet is aratott, míg Rosberg pont a nyári mélyrepülése alatt viselte sajátját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: