DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Szerződést hosszabbíthatnak a Mercedes vezérei

Az immáron háromszoros világbajnok F1-es istálló vezetői sem határozatlan ideig dolgoznak a csapatnál, mindazonáltal Niki Lauda elhintette, hogy meghosszabbíthatják jövőre lejáró kontraktusukat.

Bár sokan úgy hiszik, csak a pilóták kötnek szerződéseket az egyes gárdákkal, ez a csapatvezetők terén sincs másképp. Niki Lauda 2012 szeptemberében érkezett a Mercedeshez ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnökként, és paddock-hírek szerint komoly szerepe volt abban, hogy meggyőzze a brackley-iekkel azóta két világbajnoki címet szerzett, akkor még a McLarennél versenyző Lewis Hamiltont a váltásról. Jelen állás szerint az osztrák 2017-ig kötelezte el magát a csillagosok mellett, ahogyan a gárda motorsport-igazgatója, Toto Wolff is, aki 2013 januárja óta vezeti az istállót.



Ami azt illeti, mindketten részvényesei a csapatnak, a szerződés azonban csak vezetői pozícióikat érinti. Niki Lauda nemrég feledte, hogy ő és Wolff is tárgyalnak az anyacég vezetőivel a szerződéshosszabbításról, a hírt lehozó lap pedig elárulta a háromszoros bajnok fizetését is: Lauda jelenleg 750 ezer eurót (kb. 225 millió forint) tesz zsebre szolgálataiért, ez azonban további bónuszokkal növekedhet a Mercedes harmadik világbajnoki címe miatt.

„Toto és én is tárgyalunk a szerződés megújításáról, amely a következő év végén járna le” - nyilatkozta az osztrák. „Hogy ez milyen hosszú időszakra szól, nem tudom, de mivel a Concorde Egyezmény 2020-ig szól, logikus lenne ezzel bezárólag. Úgy hiszem, ez lehetséges” - tette hozzá Lauda, aki nemrég kifejtette, hogy Lewis Hamiltonnak szerencsére lesz szüksége ahhoz, hogy zsinórban harmadik alkalommal is begyűjtse az egyéni világbajnoki címet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: