DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Így találgat egy pilóta az első körben

Egy mezőny végéről induló F1-es pilóta számára a rajt a verseny legfontosabb pillanata, hiszen itt tudja a legtöbb pozíciót fogni - de vajon mi egy remek felzárkózás titka?

Az utóbbi hetekben rendre Fernando Alonso volt az, aki rakétaszerű indulásaival felhívta magára a figyelmet, kevesen figyelnek fel azonban Pascal Wehrleinra, aki autója képességeihez mérten hasonlóan remek teljesítményt nyújt. A szezonból eltelt 16 futam során a német pilóta összesen 34 helyet javított a futamok első körében, mely csak hattal kevesebb, mint amivel a mclarenes büszkélkedhet. A Manor versenyzője elmondta, hogy mi a titka annak, hogy ilyen jól tudja elkapni a rajtokat első szezonjában.



„Egyértelmű, hogy ha hátrébbról indulsz, sokkal könnyebb pozíciókat szerezni” - idézte a Mercedes patronáltját az Autosport. „Az első kör kulcsfontosságú, különösen ami az első két kanyart illeti. Az egész arról szól, hogy találgatsz, merre van a legjobb hely. Az esetek többségében itt mindig történik valami, így megfelelő helyen kell lenned, főleg akkor, ha a mezőny végéről indulsz.”

Wehrlein elmondta, hogy a hamarosan véget érő szezonban a Mercedest lenyűgözte teljesítménye, amelyhez egy pontszerzés is társult, még Ausztriában. „Mindenki nagyon boldog. A legfontosab cél az volt számomra, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehet, mert az első évem az F1-ben, három év óta az első, melyet együléses autókkal teljesítek. Meg kellett tanulnom az autót, a pályákat az abroncsokat, hiszen még soha nem vezettem a Pirelliken.”

„A tavalyi évet nézve nehéz lett volna megjósolni, hogy idén pontot fogunk szerezni, és ami azt illeti, sokkal jobb munkát végeztünk a vártnál. Ausztria volt a legfontosabb verseny számunkra, és egy másik célt is kitűztem magam elé, hogy a Mercedesnél szerzett tapasztalataimmal annyit segítsek nekik, amennyit csak tudok. Nagyszerűen dolgoztunk együtt csapatként, és minden jól sikerült eddig” - tette hozzá a német pilóta, akinek Nico Hülkenberg távozásával megnőtt az esélye arra, hogy a Force Indiához igazoljon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: