DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Raikkönen a hosszú szezonról: Otthon lehet maradni

Több pilóta, köztük Alonso is túlzottan megterhelőnek tartja a 21 versenyes idényt. Kimi Raikkönen szerint nem kellene panaszkodnia annak, aki az F1-re vállalkozik.

Minden eddiginél több, 21 versenyből áll a 2016-os Formula-1-es idény, ráadásul a sportág új többségi tulajdonosa, a Liberty Media már beszélt a naptár további kibővítéséről. A mezőny számos pilótája hangot adott annak, hogy nem ért egyet az F1-ben dolgozók ilyen módon való túlterhelésének: „Túl sokat utazunk, és túl sok egymást követő versenyt tartanak. Szerintem ez már túlzás” – nyilatkozta Fernando Alonso. Mikor a spanyol versenyezni kezdett, még csak 17 nagydíj alkotta a szezont.



A széria másik veteránja, Kimi Raikkönen csak részben ért egyet társával: „Amikor végzünk a versenyekkel idén, közel leszünk karácsonyhoz, aztán nemsokára múlva újra kezdődik minden. A csapatban mindenkinek hosszú az év, nem jut sok idő a pihenésre és felkészülésre” – mondta a finn a brazil UOL Esportének.

„Mindazonáltal, aki nem elégedett ezzel, az otthon is maradhat. Mindig lesz valaki más, aki szívesen elfoglalja a helyét. Tény, hogy a hosszú szezonok már a Formula-1 részei. Ki tudja, mi lesz még a jövőben” – szúrt oda Raikkönen azoknak, akik kifogásolják a sűrű menetrendet.

A 21 versenyhétvégére március közepe és november vége között kerül sor: a szezon során hat alkalommal tartanak versenyt szomszédos héten, júliusban és októberben pedig egyetlen hónap alatt négy nagydíj szerepel a naptárban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: