DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Mercedes veszteséges volt 2015-ben

A brackley-i F1-es alakulat adózás után 22,3 millió fontot (kb. 8,9 milliárd forint) veszített 2015-ben, de az az összeg még így is sokkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

A Mercedes nemrég tett közzé egy jelentést a 2015-ös év gazdasági adatiról, melyben az áll, hogy 22,3 millió fontos veszteséget könyvelhettek el, ami sokkal kevesebb, mint 2014-ben, akkor ugyanis 76,1 millió fontot veszítettek adózás után. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója úgy véli, hogy a gárda „ismét felülmúlta a várakozásokat”, és a csapat „képes volt arra, hogy hozza, vagy felül is múlja a rekorddöntő 2014-es szezonban elért eredményeket.



A jelentés kiemeli, hogy milyen rekordokat értek el a 2015-ös szezonban, többek között sikerült felülmúlniuk a legtöbb kettős győzelem, a legtöbb dobogós helyezés, a legtöbb pont, az elérhető pontok legnagyobb százaléka, valamint az első soros rajtok rekordját is. A jelentés szerint a pénzügyi eredmények „megfeleltek a részvényesek előzetes feltevéseinek. A Mercedes 66,3 millió fontos forgalmat bonyolított le 2015-ben, „a magasabb szponzori bevételeknek, valamint a 2014-es teljesítményért járó, a kereskedelmi jogok tulajdonosától kapott összegnek köszönhetően.”

A fizetések terén végbement infláció miatt a működés költségei 8,1 millió fonttal emelkedtek, a Mercedes azonban tovább akar javítani statisztikáin. A 2014-es és 2015-ös bajnoki címeknek köszönhetően idéntől jogosultak az éves bónuszra is, és miután az elmúlt hétvégén, Japánban elhódították harmadik koronájukat is, 2017-től sem szeretnék alább adni. A jelentés szerint a csapat továbbra is elkötelezett a költségcsökkentés mellett, és bíznak benne, hogy a résztvevőknek sikerül megegyezniük arról, hogy mindenki számára méltányolható megoldás szülessen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: