DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Palmer nagyon hajt a Renault-ülésért

A brit F1-es pilóta szerint most még jobbak voltak, mint Malajziában - csapaton belül is ő volt a gyorsabb, mindent megtesz, hogy maradhasson jövőre is. Van erre reális esélye?

Jolyon Palmer egyértelműen javult a szezon második felében, majd Malajziában megszerezte első Formula-1-es pontját is - azonban szerinte Suzukában még ezt is felülmúlta, már ami a teljesítményét illeti. A brit pilóta nagyon igyekszik, hiszen minden futamon extrát kell hoznia ahhoz, hogy  legyen esélye a csapatnál maradni 2017-ben is.

palmer-renault-suzuka-2016



"Múlt héten tizedik lettem, most tizenkettedik, de ezúttal mindenki befejezte a futamot. Nagy szerencsénk volt Malajziában és szerintem igazából most, Japánban erősebb teljesítményt nyújtottunk" - magyarázta Palmer a Japán Nagydíj után. Előző hétvégén remek stratégiával és a pilóta szerint az ő szinte hibátlan vezetésével érhettek oda a pontszerző helyekre.

Suzukában más volt a helyzet, előbb az időmérőn legyőzte Kevin Magnussent és bejutott a Q2-be, majd a versenyen egészen a 12. helyig zárkózott fel - két pozícióval itt is megelőzte csapattársát. "Akit csak lehetett, azt megvertük ezen a futamon. Elégedett vagyok azzal, ahogy alakult, jó volt a stratégia, a tempó, jól teljesítettem én is. Jobb volt, mint Malajziában" - mondta a brit.

Palmernek meg is kell tennie mindent azért, hogy szóba jöhessen a Renault-nál, de lehet, hogy már az is kevés, ha minden hétvégén megverni Magnussent és a pontszerző helyek közelében végez - a francia gyártónál Esteban Ocon mellett most már Nico Hülkenbergről is beszélnek és tulajdonképpen folyamatosa pilótát keresnek...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: