DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Palmer: Most tökéletesen vezettem

A Renault F1-es pilótája első pontját szerezte Malajziában - ugyan a szerencsére is szüksége volt, szerinte ez már nagyon kijárt nekik. Maximálisan elégedett a saját teljesítményével is.

Jolyon Palmer eddig egyszer állt nagyon közel a pontszerzéshez a Formula-1-ben, ám akkor hibázott és eldobta a kiugró eredményt. Malajziában már nem rontott és élt az adódó lehetőséggel - remek versenyzéssel és jó stratégiával harcolta ki magának első F1-es pontját.

palmer-renault-malajzia-2016



"Rendkívül boldog vagyok, különösen a tegnapi nap után" - mondta a brit pilóta a futamot követően, hiszen szombaton finoman szólva sem volt megelégedve az időmérős körével. "Erősnek éreztem magam az egész hétvége során, elégedett vagyok azzal, ahogy vezettem, de tegnap elrontottam a dolgokat. Ma viszont sikerült visszahoznom és tökéletes versenyt futnom."

A Renault nagyon hatékony stratégiát választott pilótája számára, aki tökéletesen hajtotta azt végre. "A csapat jó munkát végzett a stratégiával kapcsolatban, életben tartottuk az abroncsokat, legyőztünk néhány gyorsabb autót és szerintem mindent megtettünk, amit csak lehetett."

Az persze tagadhatatlan, hogy szüksége volt némi szerencsére, de ez az autó önerőből nem képes a legjobb tíz közé jutni, csak ilyen körülmények között. "Volt némi szerencsém Lewis és mások kiesésével, de azt hiszem, hogy ez már kijárt nekünk. Többször is közel jártunk már ehhez, de valami mindig áthúzta a számításainkat. Most jó volt az autó, a beállítás, a stratégia és én is jól vezettem" - örvendezett Palmer.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: