DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Ocon: Még pár kör és megelőzöm Gutierrezt

A Manor újonc F1-es pilótája ismét csapattársa előtt végzett és szerinte közel állt ahhoz, hogy megelőzze a Haast - Wehrlein szerint közel sem tartanak ott, ahol kellene.

A Japán Nagydíjon is az utolsó két helyen ért célba a Manor két pilótája, így túl okuk nem lehet az örömre - Esteban Ocon ezúttal is megverte Pascal Wehrlein, de a két versenyző számára nagyjából ennyiben ki is merültek az izgalmak. Természetesen egyikük sem túl elégedett.

ocon-manor-suzuka-2016



"Nem tudok sokat beszélni erről a futamról, nagyon nehéz volt számunkra" - mondta Wehrlein. "Szenvedtünk a tempóval, szenvedtünk a két zászlókkal, szenvedtünk úgy alapvetően is. Előreléptünk és fejlődött az autó, de még többet kell kihoznunk a csomagunkból, folytatni a javulást. Nem vagyunk messze, de nem tartunk ott, ahol akarunk."

Ocon egy fokkal pozitívabban látja a helyzetet. "Kicsit szenvedtünk a tempóval, de szerintem most jobb volt a stratégiánk. Még néhány kör és elég közel kerültem volna Esteban Gutierrezhez, hogy megelőzhessem. Fejlődünk és közeledünk a többiekhez, ami jó, most időt kell szánnunk arra, hogy kielemezzük az adatokat, megnézzük, hogy hol kell még javulnunk. Ezt tehetem én is, négy verseny maradat, amelyek gyorsan el fognak telni, de sokat lehet tanulni ez idő alatt."

Dave Ryan a csapat részéről gratulált partnerüknek, a Mercedesnek a konstruktőri világbajnoki címhez, egyúttal kiemelte, hogy bár nehéz volt számukra az utóbbi három futam, most már csak a szezon hajrájára koncentrálnak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: