DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Vettel nem fogja tálcán kapni a 2018-as Ferrari-ülést

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene úgy vélekedik, hogy a négyszeres F1-es bajnoknak nem fogják azzal megnövelni az önbizalmát, hogy már idén szerződést hosszabbítanak vele.

Sebastian Vettel 2015-től csatlakozott a Ferrarihoz egy három éves szerződéssel, melyben az első igencsak ígéretesnek bizonyult három győzelemmel, de idén még a dobogóra kerülésért is ádáz csatát kell vívni a csapatnak. Az ádáz csata eredménye lett, hogy a német pilóta már az első körben feladta a Malajziai Nagydíjat, de összességében is látható, hogy a német mennyit szenved idén. A négyszeres bajnok jelenleg 128 ponttal rendelkezik, héttel lemaradva csapattársa, Kimi Raikkönen mögött.



A Sky Sports Italy megemlítette Maurizio Arrivabenének, a Ferrari csapatfőnökének, hogy a szerződéshosszabbítás lehet, jó tenne Vettel önbizalmának, megemlítve, hogy ez anno Michael Schumachernél is működött. „Nem hinném, hogy a megújítással több lenne az önbizalma” - vélekedett az olasz.

„Mára sok minden megváltozott, lehet, ami bevált Michaelnél, az nem válna be Sebastiannál. Neki csak az autóra kell koncentrálnia. Olyan emberről van szó, aki nagyon sok mindent tud adni - ez azt jelenti, hogy néha minden iránt érdeklődik. Néha pedig nekünk kell figyelmeztetni arra, hogy a megfelelő dolgokra koncentráljon. Mindezt nem vitatkozó szellemben csinálja, hanem belemerült a családba, ami a Ferrarit jelenti.”

Arrivabene hozzátette, hogy Vettel 2017 utáni időszakra szerződéséről csak jövőre fognak tárgyalni. „Sebastiannak most szerződése van velünk, idén és jövőre is együtt dolgozunk majd. De hogy mi lesz azután, majd meglátjuk. Mindannyiunknak vannak céljai. Nekem is, a csapatnak is, Sebastiannak is, mindenkinek. Mindenkivel szemben az a helyes eljárás, legyen az bárki, hogy kiérdemelje a helyét és a fizetését.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: