DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

A Renault máris új célt tűzött ki maga elé

A francia F1-es istálló kisebb győzelemként könyvelheti el, hogy mindkét pilótája elcsípett egy-egy pontot a legutóbbi két futamon, de máris új célok lebegnek a szemük előtt.

Kevin Magnussennek Szingapúrban összejött, ami Szocsi óta nem: pontot szerzett a Renault-val, ezzel pedig igencsak megerősítette pozícióját a 2017-es ülésért folytatott harcban. Erre válaszul Malajziában Jolyon Palmernek jött össze minden, és sepangi tízedik helyével megszerezte első pontját a Forma-1-ben. Noha az enstone-iak nem terveznek komoly fejlesztéseket a szezonból hátralévő öt futamra, a csapatfőnök Frederic Vasseur bízik benne, hogy ennek ellenére is sikerül majd elérniük újabb céljukat.



„Úgy vélem, fejlődünk, most már a Toro Rossóval és a Haasszal csatázunk” - nyilatkozta a francia a Motorsport.com-nak. „Ez egy újabb előrelépés, de folyamatosan ebben a pozícióban kell maradnunk. Az a következő célunk, hogy mindkét autónkkal pontot szerezzünk - nem vagyunk messze a Q2 elejétől, jelenleg ezt tartjuk szem előtt. Szerintem a csomagunk versenyről versenyre tartalmaz lehetőséget az előrelépésre. Nem várunk hatalmas ugrást, hiszen nem lesznek nagy fejlesztéseink, de mindenkinél ez a helyzet, szerintem a mezőny nagyjából együtt fog maradni. Viszont figyelmet kell fordítanunk a részletekre is.”

A Renault agresszív stratégiát alkalmazott Jolyon Palmernél, aki egy kiállással a 19.-ről a 10. helyre hozta be autóját - Vasseur pedig nem maradt adós a dícsérő szavakkal. „Remek stratégiát dolgoztunk ki, Jo pedig nagyszerű munkát végzett gumihasználat terén. Amikor arra kértük, képes volt fokozni sebességét, máskor pedig konzervatívabban hajtott. Ezekre az eredményekre kell építenünk, és tovább folytatnunk, amit elkezdtünk. Néhány körrel a leintés előtt Budapesten már közel állt a pontszerzéshez, most pedig csalódott volt az időmérő után, hiszen a tempója meg volt, és úgy érezte, jobb eredményt is elérhetett volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: