DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Alonso: Nekem nehezebb lenne, mint Jensonnek

A McLaren-Honda kétszeres F1-es világbajnoka Kevin Magnussen esete kapcsán szólalt meg a Halóról: szerinte neki vagy Massának nehezebb lenne kimásznia az autóból, mint annak, aki magasabb.

Meleg pillanatokat élt át Malajziában Kevin Magnussen a szabadedzések során, amikor belobbant a Renault - végül nem történt komolyabb baj, gyorsan ki tudott ugrani az autóból. Nem sokkal ezt követően azt azért megjegyezte, hogy a Halóval ezt aligha tehette volna meg ilyen könnyedén és erről beszélt Fernando Alonso is.

alonso-mclaren-honda-2016



"Amikor kipróbáltam a Halót Szingapúrban, az autóból való kiszállás kissé kényelmetlen volt" - mondta a kétszeres Formula-1-es világbajnok. "Ez volt az egyik olyan dolog, amit feljegyeztem vele kapcsolatban. Nem egyértelmű, hogy hova teszed a lábad, amikor ki akarsz ugrani az autóból" - tette hozzá.

"Akinek hosszabb lába van, mint például Jensonnek, könnyebb a helyzete, de az olyan pilótáknak, mint én, vagy éppen Felipe, vagy több más versenyző, ez bizony nehézséget okoz" - magyarázta Alonso. Pontosan ezek azok a kérdések, amelyek miatt egyelőre nem vezették be a fejvédő rendszert, illetve ezek miatt nem fogják bevezetni még 2017-ben.

"Én azt gondolom, hogy jó döntés volt a halasztás, mert szükséges az, hogy megvizsgáljunk minden eshetőséget és megfontoljunk minden lehetséges következményt. Biztosan vannak módok arra, hogy jobbá tegyük a rendszert, mert ennél egy kicsit gyorsabban kell tudnunk kijutni az autóból."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: