DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Sérült autóval versenyzett Raikkönen

Maurizio Arrivabene csapatfőnöknek jutott a hálátlan szerep, hogy a Ferrari szempontjából újabb rémes versenyt értékeljen. Elárulta, Raikkönen autóját két gond is hátráltatta, Vettelről pedig inkább nem is beszélt.

Hosszú hónapok után a Mercedes újra elbukott egy győzelmet, és újra nem a Ferrari szerezte meg azt – az olaszok a Malajziai Nagydíjon dobogóra sem álltak, hiába Lewis Hamilton kiesése, és Nico Rosberg rajtnál való visszaesése, valamint 10 másodperces büntetése. A csapatnak Kimi Raikkönen negyedik helyével kell távoznia a sepangi versenyről, a tavalyi győzelem helyszínéről.



„Egyértelmű, hogy nem ez az az eredmény, melyet szerettünk volna. Egy olyan rendkívül taktikus versenyen, mint a mai, alapvető fontosságú lett volna, hogy mindkét autónk a pályán legyen. Ezért, miután láttuk, mi történt Sebbel, agresszív stratégiát terveztünk Kimivel, de aztán mindenki ugyanígy tett” – beszélt Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke Raikkönen háromkiállásos stratégiájáról.

Arrivabene elárulta, hogy Raikkönen versenye a futam többségében nem volt száz százalékos: „Kár, hogy sérülések befolyásolták Kimi teljesítményét. Először is egy darab gumi szorult be a hátsó szárny profiljai közé, ami miatt a szárny beragadt. Aztán ott volt az ütközés Rosberggel, amely további károkat okozott a karosszériában.”

Az első körben kieső Vettelt három hellyel sorolják hátra a soron következő Japán Nagydíjon Rosberg kiforgatásáért. Arrivabene ezt mondta a büntetésről: „Ami Seb rajtnál történt incidensét illeti, beszéltem vele, és inkább nem kommentálnám a stewardok döntését.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: